©Unsplash

X Twitter artikelen geen titel kop

Verwarrend: X haalt titels bij artikelen weg - omdat Musk dat 'mooier' vindt

5 oktober 2023 om 09:29
Laatste update: 5 oktober 2023 om 11:20

Sociaal netwerk X, voorheen bekend als Twitter, laat niet langer titels zien bij gelinkte artikelen. In plaats daarvan staat alleen een afbeelding bij het bericht.

Linksonder op de afbeelding in de tweet staat nog wel klein een link naar de website in kwestie, om te laten zien dat het om een link in plaats van foto gaat. De aanpassing werd opgemerkt door The Verge.

X-baas Musk kondigde in augustus de verandering al aan. Hij vertelde toen dat met deze wijziging de website er 'mooier' uit moet gaan zien.

De aanpassing is slecht nieuws voor nieuwssites, die ineens minder middelen hebben om mensen te verleiden op een link te klikken. Eerder kon de kop mensen overtuigen een artikel te lezen, maar bij veel tweets is het nu giswerk wat voor artikel er precies wordt gelinkt.

Mensen op X houden

Met de verandering zullen X-gebruikers minder snel wegklikken om een artikel te lezen. Dat sluit ook aan op de strategie van het sociale netwerk: Musk wil liever dat gebruikers artikelen schrijven op het platform zelf, wat mogelijk is als je een betaald X Premium-abonnement afsluit.

De aanpassing wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn dat je nog een tijdje artikelen met titel op het platform ziet staan.