©Bright

Deze grill met AI belooft de perfecte biefstuk: 'Ook sneller en energiezuiniger'

Deze grill met AI belooft de perfecte biefstuk: 'Ook sneller en energiezuiniger'

05-10-2023 11:43 Laatste update: 20:02

AI komt nu ook naar de keuken. Een startup lanceert de eerste AI-aangedreven grill, die met behulp van slimme algoritmes je biefstuk bereidt - precies zoals jij hem het lekkerste vindt.

Bescheiden zijn ze niet bij de Britse startup Seergrills. Ze noemen de nieuwe grill-gadget de Perfecta. Het apparaat moet razendsnel je vlees 'perfect' te bereiden. Het apparaat detecteert automatisch het soort vlees en de dikte en past op basis daarvan de bereidingstijd aan.

Op een touchscreen kies je de gewenste gaarheid en het schroeiniveau, waarna de Perfecta met behulp van het zogeheten Neural Fire AI-systeem je vlees gaat grillen. Sensoren houden alles in de gaten. 

Sneller en energiezuiniger

De Perfecta gebruikt twee verticale infraroodbranders, die een temperatuur tot 900 graden Celsius kunnen bereiken. Volgens Seergrills is de Perfecta 50 procent energiezuiniger dan andere bakmethodes. Een burger is in anderhalve minuut klaar, een biefstuk in 1 minuut en 45 seconden, een stuk vis in 2 minuten en een kipfilet in 2,5 minuut.

Ook pizza

Met de grill kan je natuurlijk meer dan alleen vlees bereiden, bijvoorbeeld ook groente of pizza's. En er is een optie voor een draaispit met spiesjes. Tot slot is er een handmatige modus: voor als je het beter denkt te kunnen dan de AI. Maar ja, daar koop je eigenlijk geen 'AI-grill' voor.

De Perfecta komt binnenkort op de markt, maar het apparaat brandt wel een gat in je portemonnee. In de pre-order kost ie 2500 dollar, de winkelprijs wordt maar liefst 3500 dollar.

Lees meer tech-nieuws