Nieuwe Samsung-tracker is verbeterd en handiger: de vinder kan jou ook bereiken

© Samsung

Samsung SmartTag 2 Airtag concurrent
5 oktober 2023 om 14:05
Laatste update: 5 oktober 2023 om 14:35

Samsungs nieuwe SmartTag 2-tracker helpt je om makkelijk je sleutels, koffer of andere voorwerpen weer terug te vinden. Het apparaatje is iets groter dan zijn voorganger, maar gaat ook langer mee en heeft plek voor je contactgegevens.

De eerste Samsung SmartTag was een klein vierkantje om aan je sleutelbos te hangen. Door met een bijbehorende app je smartphone te verbinden, kon je een signaal laten afgaan en de locatie ervan terugvinden. De SmartTag is Samsungs antwoord op de Apple AirTag.

De nieuwe opvolger SmartTag 2 heeft een groter gat, wat het makkelijker maakt hem te bevestigen aan allerlei soorten voorwerpen. Het gebruik van ultrawideband zorgt ervoor dat de bijbehorende app ook kan laten zien in welke richting je moet zoeken.

NFC-tag met je nummer

De nieuwe versie heeft een NFC-tag waar je persoonlijke gegevens op kunt schrijven. Scant iemand het apparaatje met een smartphone, dan krijgt diegene een bericht met bijvoorbeeld je telefoonnummer of huisadres te zien, zodat ze het verloren object weer bij je terug kunnen brengen.

Samsung heeft de accuduur van de nieuwe SmartTag 2 ook vergroot. Waar de eerste editie het een jaartje volhield op een batterij, doet deze nieuwe editie dat vijfhonderd dagen. Activeer je een speciale batterijbesparende modus, dan worden dat zelfs 700 dagen.

40 euro per stuk

Samsung gaat de SmartTag 2 vanaf 13 oktober in Nederland verkopen voor 40 euro. Koop je er meteen vier tegelijk, dan betaal je daar 130 euro voor - oftewel 32,50 euro per stuk. 

Lees meer gadget-nieuws.