© Adobe

adobe ai photoshop kleding aanpassen

Nieuwe Adobe-AI maakt aanpassen van kleding of objecten op foto's kinderspel

5 oktober om 15:47
Laatste update: 5 oktober om 16:10

Een nieuwe AI-functie in Adobe-apps moet het heel eenvoudig maken om op een foto bijvoorbeeld objecten weg te halen, toe te voegen of een andere outfit aan te doen.

De AI-tool wordt komende week uitgebreid besproken op Adobe's Max-conferentie, waarbij jaarlijks nieuwe functies voor Photoshop, Premiere en andere Adobe-apps worden onthuld.

In een korte video is te zien hoe je met de nieuwe software op een object kunt klikken om deze te selecteren zonder er een lasso omheen te tekenen. Vervolgens kun je het geselecteerde uit de foto verwijderen. De achtergrond wordt ingevuld waardoor het lijkt alsof er op bijvoorbeeld een straat niks te zien was. Ook schaduwen worden weggehaald.

Het moet mogelijk worden nieuwe objecten in het beeld toe te voegen, zodat bijvoorbeeld een model ineens een bos bloemen lijkt vast te houden. Zeg je de AI dat je afleidende voorwerpen uit het beeld weg wilt hebben, dan ziet de software meteen wat je daarmee bedoelt en wordt dit weggegumd.

Andere kleding

Heb je een persoon geselecteerd, dan kun je de AI vragen om deze andere kleding aan te doen, zoals een spijkerbroek of leren jack. Deze wordt dan automatisch op het beeld gegenereerd, precies in de grootte zodat het model deze past.

Adobe zet steeds meer in op kunstmatige intelligentie: eerder dit jaar werd bijvoorbeeld Firefly AI toegevoegd aan Photoshop, waarmee je commando's kunt geven om je beeld te verbeteren.

De nieuwe AI-functies lijken erg op wat Google eerder introduceerde op zijn Pixel-telefoons, die met de Magic Editor ongewilde afleidingen kunnen uitgummen.

Het is nog de vraag wanneer Adobe zijn nieuwe software voor iedereen beschikbaar wil stellen. Dat horen we vermoedelijk op 10 oktober, als het event Adobe Max van start gaat.

De nieuwe AI-functies hebben ook een minpunt: ze hebben geleid tot een prijsverhoging van abonnementsdienst Adobe Creative Cloud.