© Apple

iPhone 15 Pro-update voorkomt dat je zaklamp in broekzak aanzet

iPhone 15 Pro-update voorkomt dat je zaklamp in broekzak aanzet

11-10-2023 16:28 Laatste update: 16:52

Een software-update moet ervoor zorgen dat iPhone 15 Pro-bezitters minder snel per ongeluk op de actieknop van de telefoon drukken als hij in een broekzak zit.

Eén van de meest noemenswaardige nieuwigheden op de iPhone 15 Pro is de actieknop. Hiermee kun je het geluid uitschakelen, de camera openen, de zaklamp activeren of allerlei andere apps snel opstarten.

Sinds verschijning van die nieuwe iPhone, blijkt deze knop geregeld per ongeluk te worden ingedrukt. Daar moet software-update iOS 17.1 verandering in brengen, merkte Macrumors op: hiermee gaat de iPhone detecteren of hij in een broekzak zit. Zo ja, dan wordt de actieknop niet geactiveerd wanneer hij is ingedrukt.

Alleen bij batterijslurpers

De broekzakmodus werkt alleen als je actieknop is gekoppeld aan een batterijslurpende functionaliteit. Hij voorkomt dus dat de zaklamp of camera worden gestart, maar je kunt nog steeds met de knop het geluid van je telefoon in- en uitschakelen. Deze opties zijn immers ook handig om snel vanuit je zak te doen.

Op het moment test Apple de nieuwe functie - je kunt hem vast proberen door de derde béta van iOS 17.1 op je telefoon te installeren. Je kunt deelnemen aan test-updates door op je iPhone te gaan naar Instellingen > Software-update > Bèta-updates.

Naar verwachting wordt de update later in oktober voor iedereen beschikbaar gesteld.