© Unsplash

WhatsApp wil ook je agenda-afspraken gaan beheren

WhatsApp wil ook je agenda-afspraken gaan beheren

12-10-2023 16:22 Laatste update: 16:51

Een toekomstige WhatsApp-update moet het makkelijker maken om met vrienden in een groepsgesprek iets af te spreken. De app gaat namelijk helpen bij het maken van een gezamenlijke afspraak - en herinnert je ook als het moment bijna daar is.

De nieuwe afspraak-functionaliteit dook op in een testversie van de app, die naar een selecte groep gebruikers is gestuurd. Hierin is een nieuwe knop getiteld 'Event', ofwel 'Evenement' toegevoegd.

Met de knop kun je een afspraak maken, waarbij je een naam, beschrijving en locatie invult. Deze blijft plakken in het chatgesprek waar deze is aangemaakt, zodat iedereen er van op de hoogte is.

Gebruikers kunnen de uitnodiging accepteren, zodat andere chatters zien wie er zoal bij aanwezig is. Daarna krijgen de uitgenodigden een notificatie vlak voor het feest gaat beginnen.

Concurrentie met agenda-apps

Met de nieuwe functie kopieert WhatsApp een functie die in veel standaard agenda-apps zit. Groot voordeel is dat je geen uitnodiging meer per mail hoeft te sturen, maar mensen gewoon rechtstreeks in de app kunt uitnodigen. Wat alleen nog ontbreekt is een optie vergelijkbaar met Datumprikker, om ook daadwerkelijk samen tot een datum te kopen.

Het is nog niet duidelijk hoe snel de Event-knop voor iedereen zichtbaar zal zijn. WhatsApp test hem op dit moment, wat dagen, weken of zelfs maanden kan duren. Soms rolt WhatsApp nieuwe functies ook geleidelijk uit, waardoor ze niet door iedereen tegelijk gebruikt kunnen worden.

WhatsApp voor iPad

Eén functie die ontzettend lang intern werd getest door WhatsApp was de iPad-versie van de app. Daar verscheen in september eindelijk een openbare probeerversie van. Eén nadeel: de bèta is voor slechts een beperkte groep testers te downloaden, en de lijst daarvoor staat op dit moment vol.