©Indian Creek property

Nieuw buitenhuisje voor Amazon-oprichter Bezos

Nieuw buitenhuisje voor Amazon-oprichter Bezos

16-10-2023 09:17

Sommige mensen verzamelen Pokémonkaarten of postzegels, Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft een groeiende verzameling miljoenenvilla's. Hij kocht nu het huis van zijn buurman, een mansion met zeven slaapkamers voor 79 miljoen dollar in de 'Billionaire Bunker' nabij Miami.

De oprichter van het online warenhuis Amazon, Jeff Bezos, is momenteel volgens Forbes achter Bernard Arnault en Elon Musk de twee-na-rijkste man ter wereld met een geschat vermogen van circa 114 miljard dollar.

Naast incidentele trips naar de rand van de ruimte in een zelfgebouwde fallus-raket investeert Bezos zijn vermogen onder meer in land. Zo staat hij met een slordige 1700 km2, een oppervlakte ter grootte van de provincie Zeeland, in de top 25 van Amerikaanse landeigenaren.

Huizen kopen alsof het kleding is

Naast land koopt hij ook graag vastgoed. Vastgoed is immers altijd goed. Bezos heeft herenhuizen in Washington, condo’s in New York, een estate in Beverly Hills, een ranch in West-Texas en een mansion in Miami. Voor elk jaargetijde, windstreek of klimaat een optrekje zeg maar. De waarde van zijn vastgoed bij elkaar opgeteld? Inmiddels meer dan een half miljard dollar. Onze ‘ict-prins’ Bernhard junior, die met zijn vastgoed-vermogen ergens onderaan de Quote 500 bungelt, is er niks bij.

Nabij Miami had Bezos in juni al voor 60 miljoen dollar een mansion aan het water gekocht in Indian Creek, een omheinde gated community waar alleen bewoners welkom zijn die bekend staat als de ‘Billionaire Bunker’. NFL-legende Tom Brady, Ivanka Trump en de Spaanse singer-songwriter Julio Iglesias behoren er tot zijn buren.

Bezos vond het buurtje blijkbaar wel wat hebben, want hij heeft nu ook het landhuis van zijn buurman gekocht voor 79 miljoen dollar. Het telt 7 slaapkamers, een bibliotheek, een thuisbioscoop, een wijnkelder, een zwembad met cabana en kijkt met een 60 meter brede oever aan het water.

Niet slecht voor een boekenhandelaar!