'Apple gaat iPhones updaten terwijl ze nog in de verpakking zitten'

©Unsplash

apple iPhone update mat apple store iOS updaten in doos
16 oktober 2023 om 11:23
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

Bij aankoop van een nieuwe iPhone bij de Apple Store, wordt het apparaat vaak geleverd met verouderde software. Soms is er al een nieuwe update klaar bij het openen van de doos. Apple zou dit nu willen aanpakken met een nieuwe truc: de update-mat.

Apple is van plan een nieuw systeem te introduceren voor zijn winkels, waarbij de software op iPhones vóór de verkoop kan worden bijgewerkt. Het bedrijf heeft een eigen apparaat ontwikkeld dat lijkt op een mat, waarop de in winkel dozen met iPhones geplaatst kunnen worden. 

Met het systeem kan de iPhone draadloos worden ingeschakeld, de software worden bijgewerkt en vervolgens weer worden uitgeschakeld. En dat alles zonder dat de verpakking van de iPhone open hoeft. Apple zou ernaar streven om dit systeem voor het einde van het jaar in de winkels te hebben, meldt Bloomberg.

iPhone 15 Pro modellen

Bijvoorbeeld, de eerste 15 Pro modellen die uit de fabriek kwamen, werden geleverd met iOS 17, maar tegen de tijd dat de apparaten te koop waren, was iOS 17.0.1 al beschikbaar. Dit was een belangrijke update die het oververhitten van de iPhone 15 Pro’s tegengaat.

Later verscheen ook iOS 17.0.2, die een fout herstelde waarbij het fout ging bij het overzetten van de oude naar de nieuwe iPhone: ook al zoiets dat je liever al meteen verholpen hebt.

Op deze nieuwe manier kan dit dus voortaan vermeden worden en dat je altijd gelijk je iPhone kan gebruiken zonder te wachten op een software-update. 

Lees meer nieuws over Apple.