Nieuw gamerecord: Minecraft meer dan 300 miljoen keer verkocht

© Minecraft

minecraft 300 miljoen verkochte exemplaren Microsoft gamen games
16 oktober om 13:47
Laatste update: 11 december om 11:44

Minecraft was al het best verkopende spel aller tijden, maar heeft nu nog meer exemplaren verkocht. Deze mijlpaal werd tijdens een Minecraft Live-livestream bekendgemaakt.

In Minecraft bestaat alles uit digitale blokken. Met deze blokken kun je allerlei dingen bouwen, zoals huizen, kastelen, achtbanen of boten. Dat hoeven we waarschijnlijk niet eens uit te leggen, want hele volkstammen hebben de game gespeeld, gezien het verkooprecord. De game kwam officieel uit in november 2011 na een lange bètafase van 2 jaar en was vanaf het begin al een groot succes.

De vorige mijlpaal was drieënhalf jaar geleden, toen de mijlpaal van 200 miljoen verkochte exemplaren werd gepasseerd. Het succes van Minecraft is te verklareren door het gemak van het spel en dat het speelbaar is op zowat elk platform – en vergeet niet de educatieve versie van het spel. 

Enorme afstand tot nummer 2

"Naarmate we de 15e verjaardag naderen, blijft Minecraft een van de bestverkochte games aller tijden, met meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht. "Een mijlpaal die voor niemand voorstelbaar was toen we allemaal onze eerste blokken plaatsten" verklaarde Helen Chiang, hoofd van Mojang Studios.

Minecraft heeft de mijlpaal bereikt na 15 jaar. Met de enorme aantallen verslaat hij nu de nummer twee, Grand Theft Auto V, met 185 miljoen exemplaren. GTA V verscheen voor het eerst in 2013, en kwam net als Minecraft ook al op een heleboel systemen uit. Op de derde plaats staat Tetris met 100 miljoen exemplaren uit het jaar 1984.

Lees meer nieuws over games.