Spotify opent winkel in de app, voor merchandise van muzikanten

© Spotify

Spotify merchandise platform app muziek
16 oktober 2023 om 18:09
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

Spotify wil de muziekliefhebber zo lang mogelijk in de app houden, nu heeft de streamingreus ook een ingebouwde merchandise-functie toegevoegd, voor alles van band-kleding tot vinyl – al voelt deze functie nog niet helemaal ingebouwd.

Spotify werkt voor deze functie samen met Shopify. Artiesten kunnen via de link met Shopify hun merchandise op de muziekapp verkopen. Veel artiesten hebben al hun merchandises al te koop via Shopify, zo hoopt Spotify ook de winkel snel vol te hebben.

Doorstuur-festijn

Wanneer je de nieuwe functie probeert in Nederland, word je behoorlijk vaak doorgestuurd. Van de Spotify, naar de shop.spotify site en wanneer je klikt op je item dat je wilt afrekenen ga je door naar de webshop van de artiest. Het voelt dus nog niet echt als een fijne integratie van Spotify. Ook zijn we doorgelinkt naar de VS-webshop van de artiest, ook als er gewoon een Nederlandse tak van de site is. Dat geeft toch een vreemde indruk, maar misschien zijn het nog kinderziekten.

Spotify Wrapped

Spotify is hoopvol over deze samenwerking: “Vorig jaar, nadat ze hun Wrapped-resultaten hadden gezien, stroomden luisteraars toe om merchandise te kopen, wat leidde tot de week met de hoogste omzet in merchandise-verkoop ooit voor artiesten in de geschiedenis van Spotify. Spoiler alert: Er staan nog veel meer merchandise-momenten op de agenda voor Wrapped dit jaar!”

Wrapped is jaarlijks het grootste moment voor Spotify. Veel gebruikers delen dan welke muziek zij van januari tot en met oktober hebben geluisterd. Dat zorgt steevast voor een piek in gebruik, en is nog steeds de functie waarmee Spotify zich van de concurrentie weet te onderscheiden. Spotify deelt op dat moment ook altijd globale luistercijfers, van alle gebruikers bij elkaar. Het moment is bewust gekozen, vlak voor het feestdagenseizoen: anders zouden alle lijstjes altijd halfvol staan met dezelfde kerstmuziek.