©TeslaOwnersSV

Tesla schiet machinepistool leeg op Cybertruck: 'Kijk, geen gaten'

Tesla schiet machinepistool leeg op Cybertruck: 'Kijk, geen gaten'

20-10-2023 23:32

Tesla heeft het kogelwerend vermogen van zijn nieuwe elektrische pickup-truck Cybertruck gedemonstreerd: door een Tommy-gun leeg te schieten op de deuren.

"We hebben een Tommy-pistool geleegd op de bestuurdersdeur, in de stijl van Al Capone. Er zijn geen kogels in het passagierscompartiment terechtgekomen", aldus Musk. De Tesla-baas reageerde op X op een video waarin een zwaar onder vuur genomen Cybertruck rondreed op de snelweg in Californië.

Bij de onthulling van de Cybertruck bijna vier jaar geleden zei Tesla dat de elektrische pick-up vrijwel kogelvrij was. Bij een demonstratie sneuvelden de 'onbreekbare' ruiten toen wel. De carrosserie van de Cybertruck is gemaakt van extra hard roestvrijstaal. Bij de schiettest lijken alleen de stalen panelen van de deuren te zijn beschoten en niet de ramen.

Wat gaat dat kosten?

Tesla houdt op 30 november een event bij de eerste leveringen van de Cybertruck aan klanten. Dan zal de fabrikant alle details geven over de productieversie van de elektrische pick-up truck, waaronder de prijs, die onder de 40.000 dollar zou liggen. En wie weet laat Musk dan ook wel een video zien van zijn 'Al Capone-imitatie'.

De Cybertruck heeft lang op zich laten wachten, mede door technische problemen met de remmen, de ophanging en de carrosserie-afdichting. Tesla wil uiteindelijk jaarlijks 375.000 Cybertrucks produceren. 

Lees meer nieuws over elektrische auto's.