© Ecobee

Deze slimme deurbel streamt beelden direct naar je thermostaat

Deze slimme deurbel streamt beelden direct naar je thermostaat

21-10-2023 20:15 Laatste update: 20:31

Ecobee, een Canadeese fabrikant van slimme thermostaten, komt met een nieuwe slimme deurbel die extreme temperaturen kan weerstaan en beelden rechtstreeks naar een slimme thermostaat kan sturen. 

Ecobee is vooral bekend van zijn slimme thermostaten, waarvan sommige modellen zijn uitgerust met Apple HomeKit. Met HomeKit kun je apparaten bedienen vanop afstand met je iPhone of iPad.

Het Canadese bedrijf voegt nu een slimme videodeurbel toe aan zijn assortiment. Daarmee kan je beelden rechtstreeks livestreamen naar je Ecobee-thermostaat. De deurbel is ook uitgerust met HomeKit, maar zal (voorlopig) nog geen HomeKit Secure Video (HSV) ondersteunen. Met die functie worden beelden ter plekke versleuteld en veilig opgeslagen in iCloud.

Wat de slimme deurbel verder moet onderscheiden van de concurrentie, is de mogelijkheid om ook bij extreme temperaturen te werken. Het apparaat kan gebruikt worden tussen -25 en 45 graden Celsius. Daardoor is het niet mogelijk om een batterij te gebruiken. De deurbel werkt dus enkel met een kabel. Als er een stroomstoring is, werkt die dus niet.

Mensen volledig in beeld

De deurbel van Ecobee biedt een kijkhoek van 180 graden. Daarmee krijg je mensen die aan je deur staan zo goed als volledig in beeld. De camera zal ook automatisch meedraaien om bezoekers duidelijk in beeld te brengen. De kijkhoek moet het ook gemakkelijker maken om pakjes te detecteren.

Volgens het bedrijf zal de camera opnames maken in full-hd, met een framerate van 30fps. Ook 's nachts is er beeld, tot op een afstand van tien meter. De camera werkt ook met HDR, een techniek waarmee camera’s beelden met verschillende belichtingsinstellingen samenvoegen om meer donkere en lichte details weer te kunnen geven.

Terugpraten via iPhone

De deurbel ondersteunt tweewegsgeluid, met inbegrip van ruisreductie om duidelijkere communicatie mogelijk te maken. Wie een Ecobee Smart Camera heeft, kan via de luidspreker daarvan het geluid van de deurbel afspelen. Met de Ecobee-app kan je ook via je iPhone of Apple Watch praten met personen die aan je deur staan, zelfs als je niet thuis bent. De deurbel is ten slotte uitgerust met een sirene voor noodgevallen.

Prijskaartje

In de VS kost de deurbel 159 dollar. Als je de prijzen van andere producten van Ecobee vergelijkt, zoals de thermostaat, zie je dat de deurbel in Europa een stuk duurder zal worden, mogelijk rond de 200 euro. Wanneer het apparaat in Europa op de markt komt, is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer nieuws over smart home