©Derks Uitvaartmobiliteit

tesla model 3 hearse 3 elektrische rouwauto

Duurzaam afscheid: steeds meer Tesla's ingezet als rouwauto

24 oktober 2023 om 12:42
Laatste update: 24 oktober 2023 om 19:53

Je denkt er waarschijnlijk niet vaak over na, maar ook rouwauto's gaan met hun tijd mee. In Nederland rijden steeds meer elektrische rouwauto's rond, zoals tientallen aangepaste Tesla's.

De Tesla Model 3 is één van de populairste elektrische auto's, maar slechts met één uiterlijk verkrijgbaar. De kleine sedan is niet de eerste auto waar je aan denkt bij een begrafenis, maar hij is er wel degelijk in een uitvoering waar een kist in past. Die wordt in Nederland ontwikkeld door Derks Uitvaartmobiliteit, meldt AutoWeek.

De Hearse 3, Engels voor lijkwagen of rouwauto, rijdt nu een jaar in Nederland rond. Inmiddels heeft Derks 25 exemplaren van de omgebouwde Tesla Model 3 rondrijden. De achterbank en normale laadruimte hebben plaats gemaakt voor een veel grotere en hogere laadruimte met grote ramen, die plaats biedt aan een uitschuifbare kistvloer voor de kist. En omdat de wagen elektrisch is, is deze stil en dus minder opvallend aanwezig tijdens de plechtigheden van een uitvaart.

Totaal aangepast

De Hearse 3 is verder voorzien van alle functies die je bij zo'n auto zou verwachten. Er zijn elektrisch bedienbare gordijnen en de de kistruimte is voorizen van led-verlichting en een sterrenhemel met lampjes. Ook heeft de wagen uitschuifbare bloemenrekken en uitneembare rouwvlaggen. De achterportieren zijn nog wel aanwezig, en bieden toegang tot een kleine laadruimte die onder de kistvloer.

Derks heeft momenteel één Tesla Hearse 3 in de verkoop, die kost 118.950 euro. Het bedrijf maakt ook een rouwauto op basis van de Nissan Leaf.

Lees meer nieuws over elektrisch rijden.