Super-draagbare Osmo Pocket 3-steadicam nu sneller en met draaibaar scherm

©DJI

dji osmo pocket 3 camera steadicam gestabiliseerd filmen
26 oktober 2023 om 11:58

DJI heeft een nieuwe versie van zijn draagbare steadicam uitgebracht. De Osmo Pocket 3 heeft een draaibaar scherm, een flink grotere sensor en nog veel meer vernieuwingen.

DJI heeft als 's werelds grootste makers van drones ruime ervaring met het stabiliseren van camera's. Vijf jaar geleden besloot DJI om die technologie ook zonder de drone te verkopen, zodat iedereen die dat wil veel stabieler kan filmen, gewoon uit de losse pols. Inmiddels zijn we bij de Osmo Pocket 3, die veel verbeteringen heeft op de vlakken 'groter' en 'sneller'.

Meer pixels draaibaar scherm

Het scherm is bijvoorbeeld bijna dubbel zo groot als bij de voorgangers: 2-inch, met een resolutie van 314×556 pixels en een hogere helderheid van 700 nits. Bovendien is het schermpje nu draaibaar, zodat je makkelijker rechtopstaande of liggende video's kan maken. Verder kan je zonder extra accessoires nu je smartphone als extern scherm gebruiken.

Die video's schiet je met een grotere 1-inch sensor, waar de voorganger nog een 1/1.7-inch sensor had. De camera maakt minder grote foto's en video's dan de Osmo Pocket 2, maar wat de camera maakt is volgens DJI mooier en scherper onder veel meer omstandigheden, zoals bij weinig licht. Foto's zijn rond de 9.4 megapixel, video's hebben de 4K-resolutie van 3840×2160 pixels, of vierkant op 3072×3072 pixels.

Langer filmen en sneller laden

De camera heeft een snelle autofocus op elke pixel, en kan slo-mo opnemen in 4K 120fps en 1080p 240fps. Video's hebben nu een maximale bitrate van 130 Mbps, eerder was dat 100 Mbps. En de stabilisatie is verbeterd. De camera bevat bovendien ActiveTrack 6.0, een technologie waarmee het onderwerp automatisch gevolgd kan worden zodat het in beeld komt. Dat werkt onder andere met automatische gezichtsherkenning.

De batterijduur is verbeterd: je kan nu twee uur 4K 60fps filmen met de Osmo Pocket 3. Met een 65W-lader zit je in 16 minuten weer op 80 procent, of met een half uur helemaal vol. De Osmo Pocket 3 is er vanaf 539 euro. De Creator Combo van 679 euro bevat als extra's onder meer een extra batterij, een kleine tripod, een microfoonzender, een groothoeklens en een draagtas.

Lees meer nieuws over gadgets.