© mincomunicacoes

x premium plus abonnement twitter elon musk

Als je meer aan X/Twitter betaalt, krijg je er extra aandacht voor terug

27 oktober 2023 om 22:33
Laatste update: 27 oktober 2023 om 22:34

X, voorheen Twitter, heeft vrijdagavond zijn duurste abonnement gelanceerd: Premium Plus. Daarmee zie je helemaal geen advertenties meer in je feed en worden jouw reacties extra onder de aandacht gebracht bij andere gebruikers. 

Het nieuwe Premium Plus-abonnement van X kost in Nederland 16 euro per maand of 168 euro per jaar. Abonnees zien geen reclames in hun For You- en Following-feeds meer. Bovendien krijgen hun reacties de 'grootste boost' vergeleken met de reacties van andere gebruikers. De algoritmes van X geven bij het tonen van reacties onder posts de voorkeur aan berichten van Premium Plus-leden.

Premium en Basic

Verder heeft Premium Plus dezelfde features als het normale Premium-abonnement, dat in ons land 9,68 euro per maand kost. Daaronder zijn een blauw vinkje op je profiel, langere berichten, langere video’s en een bewerkknop.

Daarnaast is er een Basic-abonnement van 3 euro per maand, waarbij jouw reacties alleen een 'kleine boost' krijgen. Ook kun je berichten bewerken en langere posts plaatsen, maar met Basic krijg je geen blauw vinkje en zie je nog steeds advertenties. 

Adverteerders afgehaakt

De abonnementen zijn voor X een groeiende inkomstenbron, maar dat is ook hard nodig. Na de overname door Elon Musk, vrijdag precies een jaar geleden, raakte het platform door alle ophef en relletjes rond de miljardair een deel van zijn grote adverteerders kwijt. In de VS wordt volgens analysebureau Guideline 54 procent minder geld aan X besteed door adverteerders dan een jaar geleden.

Lees ook: Twitter/X één jaar onder Musk - leegloop, kaalslag, ophef en kritiek