© ND-Woodworking

tesla cybertruck elektrische pickup truck hout youtube elon musk

Vergeet roestvrij staal: deze 'Tesla Cybertruck' is van hout en hij rijdt echt

4 november om 11:49
Laatste update: 4 november om 11:54

Een YouTuber heeft een werkende replica van een Tesla Cybertruck gemaakt. In plaats van roestvrij staal bestaat de buitenkant echter volledig uit hout.

Het project is uitgevoerd door ND-Woodworking Art, een YouTube-kanaal van een vader en zoon uit Vietnam. Dat kanaal staat bekend om zijn gedetailleerde houten replica’s van allerlei voertuigen. Het duurde zo’n 100 dagen om de houten Tesla Cybertruck te bouwen.

De wagen is uitgerust met een elektrische aandrijflijn, een kleine elektromotor en een batterijpakket. Ook is de Cybertruck uitgerust met werkende remmen, een ophangsysteem en een stuurmechanisme. Al die zaken zitten verwerkt in een metalen chassis, bedekt met houten panelen. 

Geen paneelproblemen 

Opvallend genoeg is er bij deze versie van de Cybertruck geen spoor te zien van de te grote paneelopeningen die het productiemodel van Tesla plagen. Wel aanwezig: de gigantische ruitenwisser, de scherpe hoeken, het yoke-stuur en de opvallende doorlopende voor- en achterlichten. De replica is zelfs uitgerust met nagebouwde wieldoppen, uiteraard ook van hout.

De YouTuber zelf is van plan om de replica cadeau te doen aan Elon Musk. Dat zegt hij in de beschrijving van zijn nieuwste video. "Ik hoop dat ik de eer heb om deze houten Cybertruck aan u en Tesla te mogen schenken, en ik wens u en Tesla blijvend succes en behoud uw positie in de internationale arena."

Mini-quadbike

Aan boord van de Cybertruck, in het laadcompartiment, bevindt zich ook een kleine houten quadbike. Die is gebaseerd op de Cyberquad, een conceptvoertuig dat tijdens de onthulling van Tesla’s pick-up in 2019 werd getoond. Hoewel het bedrijf sindsdien geen volwaardige quadbike heeft uitgebracht, kan je wel een versie voor kinderen kopen. 

Ook de quadbike van ND-Woodworking Art is op kinderschaal gebouwd. De Cybertruck zelf is overigens niet even groot als het echte model. De schaal lijkt eerder op die van een kleine personenwagen. 

Lees meer auto-nieuws.