©Smart

Smart komt met goedkopere #1

Smart komt met goedkopere #1

06-11-2023 10:30 Laatste update: 14:46

In onze duurtest was de Smart #1 een verrassende nieuwkomer. Luxe, fraai afgewerkt, fijne rijhulpsystemen en goeie laadprestaties. Nu komt Smart met een instapmodel dat flink goedkoper is.

De Smart #1 is een leuk autootje met als enige nadeel een wat onderontwikkeld infotainmentsysteem, waarin meer aandacht lijkt gegaan naar de graphics, dan de logica. Maar op dat smetje en een bescheiden bagageruimte na, is het een regelrechte aanrader. Ruim voor de inzittenden, met een flinke accu die je zo’n 340 kilometer bereik geeft in reële omstandigheden. De #1 sprint ook met een sportieve 6,7 seconden naar de 100. Dat alles kost je minstens 42 duizend euro. Competitief met de meeste auto’s in het segment.

Maar volgend jaar komt de Smart #1 Pro. Die begint bij iets over 37 duizend. Waaraan heb je die korting te danken? De accu is geslonken van 62 kWh netto, naar 47 kWh netto. Dat levert een bereik op van 255 kilometer in de praktijk. Geen auto om mee op vakantie te gaan naar Zuid-Spanje dus, maar als tweede auto of voor mensen die geen lange autovakanties maken meer dan genoeg.

Zelfde vermogen, zelfde panoramadak

Verder hoef je gelukkig niets in te leveren. De motor levert nog steeds 272 pk. Het enorme panoramadak dat je winterdepressie voorkomt blijft standaard. Net als de automatische deurgrepen, sfeerverlichting, climate control en verwarmde stoelen voor en achterin.

Als Smart CarPlay beschikbaar maakt, is er geen enkele reden meer om hem te laten staan.

Lees meer over elektrisch rijden.