Elektrische Jeep Avenger: deze EV ziet er geweldig uit

Duurtest elektrische Jeep Avenger: deze speelse EV is de 'Europese auto van 2023'

8 november 2023 om 13:44
Laatste update: 8 november 2023 om 14:15

Deze maand rijdt onze automan Rutger in de 'Auto van het jaar 2023': de volledig elektrische Jeep Avenger. Deze week: de kennismaking.

Voor het tweede jaar op rij is een elektrische auto European Car of the Year geworden. Vorig jaar de indrukwekkende Kia EV6, dit jaar de Jeep Avenger. De EV6 was geen grote verrassing: een nieuwe ontwerptaal, een 800-volt architectuur die enorme laadsnelheden mogelijk maakte en fijne rijhulpsystemen. De Jeep Avenger is een wat meer onverwachte winnaar: de hippe Volkswagen ID.Buzz en frisse Nissan Ariya liet hij achter zich. En dat de Jeep Avenger op een onderstel staat en een aandrijflijn heeft die we al een tijdje kennen.

Peugeots en Citroëns van deze generatie rollen met dezelfde accu en motor. Maar de Jeep Avenger ziet er GE-WEL-DIG uit. Robuust, maar niet agressief. Blokkig, maar niet lomp. Als een klassieke Jeep, maar toch modern. Het interieur voelt ook bij de tijd en het infotainmentsysteem is wat ouderwets vormgegeven, maar Apple CarPlay en een scherm van hoge kwaliteit, zorgen ervoor dat dat geen problemen oplevert.

Graag gezien worden

De eerste indruk is dan ook goed. In de frisse gele kleur waarin wij hem rijden heeft hij een zelfde soort aantrekkingskracht als de ID.Buzz. Het is een auto waarin ik graag gezien wordt. Uitgesproken zonder patserig te zijn. Speels, maar niet kinderachtig.

De binnenruimte lijkt in eerste instantie prima, maar met een bestuurder van 1,83 is het voor de achterpassagier wel krap qua beenruimte. En 350 liter bagageruimte is niet weinig, maar twee herdershonden moeten wel heel erg van elkaar houden.

Inmiddels ben ik nog maar twee andere Avengers tegen gekomen en dat valt me een beetje tegen, want met een vanafprijs van onder de 40.000 euro had ik er meer verwacht. In september werden er 279 verkocht. Ter vergelijking: MG verkocht in diezelfde maand 375 MG4’s.

De komende weken vogelen we uit of je er goed aan doet om een Avenger te bestellen.

Rutger test elke maand voor Bright een nieuwe elektrische auto. Volg de updates in de Duurtest.