Eerste elektrische auto Xiaomi klaar voor productie: dit wordt het bereik

©MIIT

Eerste elektrische auto Xiaomi klaar voor productie: dit wordt het bereik
15 november om 15:09

De eerste elektrische auto van Xiaomi is klaar voor productie. Het ontwikkelmodel MS11 wordt voor de markt omgedoopt tot de Xiaomi SU7 – dit wordt het bereik van de wagen.

De eerste beelden van de elektrische auto kwamen begin dit jaar al naar buiten, nu is ook de definitieve productieversie van de Xiaomi-wagen bekend. Elke nieuwe auto in China moet uitgebreid geregistreerd worden, inclusief details en foto's. Dat geeft een prima blik op de SU7, zoals de eerste Xiaomi-auto heet, meldt CarNewsChina.

De Xiaomi SU7 heeft een wielbasis van 3000 mm, is praktisch 5 meter lang, 1,9 meter breed en 1,4 meter hoog. Hij komt met wielen van 19 of 20 inch en is beschikbaar met en zonder LiDAR-scanner, voor deels-zelfrijdende functies. In de middelste dakstijl zit aan de bestuurderskant een camera, vermoedelijk voor ontgrendeling met gezichtsherkenning.

Tot 495 kW-aandrijving

Er komen twee uitvoeringen: een achterwielaangedreven versie met 220 kW-elektromotor en een vierwielaangedreven-versie met bij elkaar 495 kW vermogen. Er komt keuze tussen een goedkopere LFP-batterij of een duurdere NMC-batterij. Dat duurdere model zou een capaciteit van 101kWh krijgen, goed voor een bereik van 800 km – het bereik van het instapmodel is nog niet bekend.

Er komen drie uitvoeringen om uit te kiezen: de SU7, SU7 Pro, and SU7 Max – het blijft een smartphonemaker. Het instapmodel haalt een topsnelheid van 210 km/u, de duurdere uitvoering haalt 265 km/u. De auto zal draaien op het door Xiaomi zelf ontwikkelde HyperOS. De productie van de Xiaomi SU7 start in december, de eerste wagens worden in februari geleverd: eerst in China.

Lees meer nieuws over elektrische auto's.