© Cruise

Alle zelfrijdende auto's van General Motors van de weg gehaald na ongelukken

Alle zelfrijdende auto's van General Motors van de weg gehaald na ongelukken

16 november 2023 om 10:11
Laatste update: 16 november 2023 om 14:59

Cruise, het dochterbedrijf van General Motors dat werkt aan zelfrijdende auto's, haalt al zijn voertuigen van de openbare weg. Eerder werden zelfrijdende taxi's al van de weg gehaald.

"Hiermee nemen we weer een stap om ieders vertrouwen terug te winnen, terwijl we ook een volledig veilheidsonderzoek uitvoeren", leest een blogpost van het bedrijf. "We blijven onze voertuigen testen in besloten trainingsomgevingen en met een simulatieprogramma."

Het bedrijf mocht sinds augustus een zelfrijdende taxi in San Francisco laten rondrijden, maar die auto veroorzaakte veel problemen. Onverwachte bewegingen zorgden voor chaos in het verkeer, in één geval werd het pad van een ambulance versperd door de taxi's. De patiënt overleed uiteindelijk. Er werden 950 van deze voertuigen van de weg gehaald nadat een voetganger was aangereden.

Nieuwe veiligheidsbaas aangesteld

De nieuwe maatregelen werden aangekondigd na een samenkomst van de raad van bestuur. Deze stelt ook een nieuwe Chief Safety Officer aan, die direct verantwoordelijk is voor de veiligheid van de zelfrijdende voertuigen.

Sinds 2022 is het beleid rond zelfrijdende auto's in de Verenigde Staten versoepeld. De voertuigen mogen zelfs zonder stuur de weg op, mits ze aan bepaalde veiligheidseisen voldoen.

Lees meer tech-nieuws.