© Analogue

Deze 'Ferrari onder de Game Boys' is weer te koop - als je er snel bij bent

Deze 'Ferrari onder de Game Boys' is weer te koop - als je er snel bij bent

16-11-2023 10:37 Laatste update: 15:21

De Analogue Pocket, een luxere, officieuze heruitgave van de allereerste Game Boy, is deze week in een reeks nieuwe kleuren verkrijgbaar. Die zijn waarschijnlijk slechts één dag te koop, waarna deze edities nooit meer worden geproduceerd.

Nintendo maakt al decennialang geen Game Boy meer. Het Amerikaanse Analogue sprong in 2019 in dat gat met de Analogue Pocket: een gaminghandheld met dezelfde vormfactor als de Game Boy die ook je oude cartridges afspeelt. Naast oude Game Boy-games werkt hij ook met carts voor Game Boy Color en Advance.

Een speciale chip zorgt ervoor dat deze games identiek als op originele hardware draaien. Een scherm met backlight en tien keer de originele resolutie zorgt dat spellen er veel mooier uitzien.

Jarenlang moeilijk verkrijgbaar

De Pocket was jarenlang niet aan te slepen. Dat kwam deels door het chiptekort, wat het lastig maakte de gameconsole op grote schaal te produceren. De originele zwarte en witte modellen zijn op het moment daarom nog uitverkocht, maar in de tussentijd brengt Analogue speciale, beperkt beschikbare edities uit.

De nieuwste collectorsversies zijn er in acht verschillende kleuren, geïnspireerd door de kleuren waarin de Game Boy Pocket en Advance ooit door Nintendo werden verkocht. Je kunt de handheld kopen in het rood, groen, blauw, geel, roze, oranje, paars of zilver.

Supersnel uitverkocht

Deze edities zijn vrijdag 17 november vanaf 17:00 uur Nederlandse tijd te koop op de website van Analogue. Ervaring leert dat het waarschijnlijk snel zal gaan: dat was immers ook het geval toen de Pocket een glow-in-the-dark-versie en transparante modellen kreeg. Die waren in een minuut of tien uitverkocht.

Analogue profileert zich steeds meer als een soort hardwareboetiek. Ze maken zeer gespecialiseerde, fraai ontworpen hardware voor retrogamers die wat duurder is dan normaal. Ook de Analogue Pocket is niet de goedkoopste: de handheld kost 250 dollar, maar voor verzending naar Europa wordt daar 60 dollar bovenop gerekend. Combineer dat met mogelijke importkosten en je bent zo'n 350 euro kwijt.

Lees meer nieuws over games.