©Electrek

Tesla Cybertruck krijgt concurrentie van deze Robotruck

Tesla Cybertruck krijgt concurrentie van deze Robotruck

17-11-2023 16:47

Tesla moet nog beginnen met het leveren van zijn Cybertruck aan de eerste klanten of er is al een elektrische pick-up-truck gepresenteerd die er verdacht veel op lijkt. Op de autobeurs in LA staat de startup Aitekx met zijn Robotruck. 

Als je de foto's vanaf de LA Auto Show ziet, dan lijkt de Robotruck van Aitekx nogal op de Tesla Cybertruck. Op de autobeurs heeft de startup een kleine stand, waar het een prototype van zijn Robotruck 1T heeft staan. Deze elektrische pick-up moet in 2025 op de markt komen. 

Aitekx doet een aantal opvallende claims over de wagen. Zo zou de Robotruck een actieradius van maar liefst 900 kilometer krijgen, hoewel het bedrijf nog niet zegt wat de capaciteit van de batterij is. Ook moet de Robotruck van 0 naar 100 km/u gaan in 3,5 seconden. Zijn topsnelheid is 200 km/u.

Kleinere auto, vergelijkbare laadbak

De Robotruck is zo’n 4,8 meter lang en een kleine 2 meter breed. Terwijl de Tesla Cybertruck langer en breder is, zou de Robotruck een laadbak van vergelijkbaar formaat krijgen. Aitekx zegt tegen Electrek al met dit prototype rond te rijden. 

Opvouwbare achterbank

Kopers van de Robotruck kunnen uiteindelijk kiezen uit allerlei opties, zoals een extra grote accu, sport-/offroad-pakketten en opties voor zowel het interieur als de buitenkant. De achterbank is opvouwbaar om meer ruimte te creëren.  

Geïnteresseerden kunnen hun 'droom-configuratie' al reserveren, maar zullen dus minstens tot 2025 geduld moeten hebben. De startup lijkt niet alleen het ontwerp af te kijken van Tesla, maar ook de grote beloftes van topman Elon Musk. Zelfs de bedrijfsnaam lijkt op Musk geïnspireerd te zijn. Aitekx staat voor AI, Tech en X. 

Prijzen Cybertruck

Tesla begint op 30 november met het leveren van de Cybertruck. Rond dat event moeten ook de prijzen en specs van de pick-up bekend worden. 

Lees meer nieuws over elektrische auto’s.