Tesla Cybertruck staat eindelijk in de showroom, wat wordt de prijs?

©John Davis

Tesla Cybertruck staat eindelijk in de showroom, wat wordt de prijs?
20 november om 18:28
Laatste update: 20 november om 18:31

Tesla heeft zijn langverwachte Cybertruck alvast in de showrooms gezet, ruim een week voor de officiële levering aan de eerste klanten op 30 november. Wat is er wel en nog niet bekend over de Tesla Cybertruck? 

Tesla onthulde de Cybertruck, de opvallende elektrische pick-up-truck, al ruim vier jaar geleden, maar het is nu eindelijk zover. Op 30 november levert Tesla de eerste exemplaren van de Cybertruck aan klanten tijdens een speciaal event. Volgens geruchten zouden er die dag slechts tien stuks worden geleverd. De productie van de Cybertruck komt de komende maanden langzaam op gang. Het duurde zolang omdat het bedrijf tijdens de ontwikkeling kampte met tal van technische problemen, veroorzaakt door het afwijkende ontwerp van de wagen.

Niet aanraken

Tesla wacht in elk geval niet af met het tonen van de Cybertruck aan het publiek, want de pick-up-truck is sinds zondag al in meerdere Amerikaanse showrooms te zien. In onder andere San Diego en San Jose staat de wagen, met zijn hoekige ontwerp van roestvrij staal, al te pronken in de Tesla-winkels. 

In de showrooms zijn de Cybertrucks afgezet met linten, zodat bezoekers de auto niet kunnen aanraken of erin kunnen gaan zitten. De roestvrijstalen buitenkant mag dan kogelwerend zijn, hij is ook erg gevoelig voor vlekken, zelfs voor vingerafdrukken.

Verkoop andere EV's stimuleren

Tesla lijkt hiermee meer mensen naar de showrooms te willen lokken, in de hoop dat ze - als ze er toch zijn - een andere elektrische auto van het merk kopen. Volgens bronnen van Electrek heeft alle aandacht rond onthulling van de Cybertruck in 2019 ook 'geholpen bij de verkoop van Model 3 en Model Y'.

De Cybertruck is honderdduizenden keren gereserveerd, maar dat wil niet zeggen dat al die mensen hem ook daadwerkelijk gaan aanschaffen. Veel hangt af van de prijs, maar die wordt ook pas op 30 november bekend.

De specs en de prijs

Een YouTuber lekte onlangs ook al de vermeende specs van de Cybertruck. Zo zou de wagen 5,66 meter lang, 2,03 meter breed en 1,79 meter hoog zijn, een wielbasis van 3,6 meter hebben en een trekvermogen van bijna 5000 kg. Daarmee is de Cybertruck wat korter dan concurrenten als de Ford F-150 Lightning en de Ram 1500. Of en wanneer Tesla met een versie voor Europa komt, blijft onzeker

In 2019 zei Tesla dat de goedkoopste versie van de Cybertruck, met één motor en achterwielaandrijving, 39.900 dollar zou gaan kosten. Dat model komt echter de komende jaren nog niet op de markt, als die versie überhaupt nog verschijnt. Als prijs voor de dual-motor variant met vierwielaandrijving noemde Tesla 49.900 dollar als prijs. Maar dat was in 2019. Inmiddels houden experts rekening met een vanafprijs van 60.000 dollar.

Lees meer nieuws over Tesla.