©20th Century Studios

De beste kerstfilms op elke streamingdienst - van Netflix tot Disney+ en HBO Max

De beste kerstfilms op elke streamingdienst - van Netflix tot Disney+ en HBO Max

22-12-2023 16:57 Laatste update: 24-12-2023 10:50

Normaal gesproken raden we vooral gadgets aan in onze Bright Stuff-lijsten. Maar de kerst staat voor de deur en dus hebben we eigenlijk meer zin om kerstfilms te kijken. Er zijn er een hoop, op elke streamingdienst wel een paar – we zetten de beste op een rijtje.

Je koopt graag het beste product, logisch. 'Beste' is natuurlijk een mening, in dit geval die van ons. Met Bright Stuff baseren we dat 'beste' op onze ervaring en onze smaak. Maar dit keer dus geen dingen die je hoeft te kopen, gewoon lekker kijken. Dim de verlichting, zet de warme chocomel klaar en ga lekker zitten voor de beste kerstfilms, op elke streamingdienst.

Disney+

Home Alone: De favoriet van ondergetekende, en daarom bovenaan de lijst. De klassieker waarin een slimme 8-jarige zijn huis verandert in een hilarisch hinderlaagparadijs voor inbrekers tijdens kerstvakantie.

Home Alone 2: Het vervolg: Kevin McCallister gaat op avontuur in de Big Apple en gebruikt zijn ondeugende streken om opnieuw de boeven op afstand te houden, terwijl hij vreemde nieuwe vrienden maakt in New York.

The Santa Clause: Wanneer de Kerstman een onverwachte rustpauze neemt, wordt Scott Calvin onbedoeld de nieuwe, mollige bezorger van vreugde, met een magische metamorfose en hilarische gevolgen.

Jingle All the Way: Een vader gaat tot het uiterste in een waanzinnige race om de heilige graal onder de kerstcadeaus te bemachtigen: een guilty pleasure met Arnold Schwarzenegger in een hele vreemde hoofdrol.

Die Hard: In de ultieme kerstknaller gijzelt een onwaarschijnlijke held, agent John McClane, niet alleen terroristen, maar ook onze harten, terwijl hij probeert een kantoorfeestje van het noodlot te redden.

Muppet Christmas Carol: Kerst wordt nog vrolijker en grappiger als de Muppets zich mengen met de tijdloze vertelling van Charles Dickens, met Kermit als een welwillende Bob Cratchit en Michael Caine als Scrooge.

The Nightmare Before Christmas: Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloween Town, ontdekt per ongeluk de magie van Kerstmis en zet zijn eigen unieke draai aan het feest, wat leidt tot een spookachtig spektakel.

The Sound of Music: Gaat eigelijk niet eens over kerst, maar is toch uitgegroeid tot een kerstklassieker.

Netflix

The Christmas Chronicles: Kurt Russell als kerstman, meer hoef je eigenlijk niet te weten. Het vervolg is ook vermakelijk, maar deze is beter.

Falling for Christmas: In de categorie slecht maar geestig: Lindsay Lohan in een over de top cliché over de stadse meid die met kerst verliefd wordt.

How The Grinch Stole Christmas: De groenharige Grinch besluit om Kerstmis te stelen, maar ontdekt dat het ware feest in zijn hart zit, met een ijzersterke Jim Carrey.

The Grinch: De animatieversie van The Grinch, met dezelfde insteek van een groene kersthatende chagrijn, nu met de stem van Benedict Cumberbatch.

A Boy Called Christmas: Een jongen met de naam Christmas begint aan een buitengewone reis naar de Noordpool, waar hij vrienden maakt, elfen ontmoet en zijn bestemming als de legendarische Kerstman ontdekt.

Klaus: Waarschijnlijk de mooiste animatiefilm op heel Netflix. Een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een verwende postbode en een teruggetrokken speelgoedmaker zorgt voor een onvergetelijke kersttransformatie in een afgelegen stadje.

De Familie Claus: Een Nederlands-Vlaamse kerstfilm met twee vervolgen, ook op Netflix. Een jongen ontdekt het geheime leven van zijn familie wanneer hij per ongeluk betrokken raakt bij een kerstcomplot dat zijn wereld op zijn kop zet, met een glansrol voor Jan Decleir.

Love Actually: De kerst-romcom die het beter doet dan alle andere. Een geweldige cast, een verhaal dat met elkaar verweven zit en alleen maar iconische scènes.

The Holiday: Twee vrouwen ruilen van huis en ontdekken niet alleen nieuwe omgevingen, maar ook onverwachte liefde tijdens de kerstperiode. Met vooral een verrassend optreden van Jack Black.

HBO Max

8-bit Christmas: Een nostalgische komedie waarin een vader zijn avonturen uit de jaren '80 deelt, terwijl hij op zoek gaat naar de meest gewilde kerstcadeau van zijn jeugd, de Nintendo NES.

A Christmas Story Christmas: Het vervolg op de klassieker A Christmas Story, die in Nederland niet te bekijken is. Het kind uit het origineel is nu volwassen.

Apple TV+

Spirited: Ryan Reynolds en Will Ferrell in een van de vreemdste uitvoeringen van het Scrooge-verhaal.

A Charlie Brown Christmas: De kerstklassieker met Snoopy, gerestaureerd en in prachtig 4K te bekijken.

‘Twas the Fight Before Christmas: Als de familie Engelhardt zich verstrikt in de wildste kerstversieringswedstrijd met de buren, belanden ze in een hilarische kerstoorlog waarbij de geest van samenhorigheid misschien wel de grootste triomf is.

Hannah Waddingham: Home for Christmas: Geen film maar een registratie van het kerstconcert van Waddingham, bekend van Ted Lasso en de halve cast komt ook voorbij.

Amazon Prime Video

Candy Cane Lane: Een nieuwe kerstfilm met Eddy Murphy in de hoofdrol, als man die verzeild raakt in een kerst-versier-wedstrijd.

Elf: een mens opgevoed door elven in de Noordpool, brengt hilariteit naar New York terwijl hij op zoek gaat naar zijn echte vader en de ware betekenis van kerst ontdekt.

How The Grinch Stole Christmas: De groenharige Grinch besluit om Kerstmis te stelen, maar ontdekt dat het ware feest in zijn hart zit, met een ijzersterke Jim Carrey.

The Grinch: De animatieversie van The Grinch, met dezelfde insteek van een groene kersthatende chagrijn, nu met de stem van Benedict Cumberbatch.

It’s a Wonderful Life: George Bailey, een man aan de rand van de afgrond, krijgt een hemelse glimp van hoe het leven zou zijn geweest zonder hem, waardoor hij beseft dat zijn leven echt prachtig is. Een film uit 1946 die zelfs nu nog verrast met zijn rake vertelling van A Christmas Carol.

Arthur Christmas: In deze moderne kerstklassieker volgt het jongste lid van de kerstfamilie, Arthur, een hilarische reis om een vergeten cadeau op tijd af te leveren en zo het kerstgevoel te redden.

Polar Express: Een magische treinreis brengt een groep kinderen naar de Noordpool, waar ze ontdekken dat geloven in de geest van kerst de sleutel is tot onvergetelijke avonturen en tijdloze herinneringen.

SkyShowtime

White Christmas: Het liedje was eerder, maar zanger Bing Cosby speelt wel de hoofdrol in deze klassieke klassieker, een heerlijk trage film uit 1954.

A Merry Christmas Miracle: Een stiekem vrij matige kerstfilm maar het is met Robin Williams, en dan wordt het toch weer leuk.

Lees meer koopadvies bij Bright Stuff.