©Unsplash

OpenAI opent volgende week winkel voor GPT's

OpenAI opent volgende week winkel voor GPT's

5 januari om 09:15

De GPT Store opent volgende week zijn deuren, om zelfgemaakte chatbots met specifieke doelen aan te bieden.

Met GPT's kun je zonder technische kennis persoonlijke chatbots maken, door deze via tekst regels te geven. GPT's zijn sinds afgelopen november te maak, maar de winkel om de chatbots aan te bieden liep wat vertraging op.

Website Techcrunch meldt nu dat ontwikkelaars een bericht hebben gekregen dat ze moeten controleren of hun chatbots zich houden aan de nieuwe richtlijnen van OpenAI, omdat ze anders volgende week niet in de winkel worden opgenomen.

Het is nog niet duidelijk of je straks moet betalen om deze GPT's te mogen gebruiken.

Mogelijkheden van GPT's

De mogelijkheden van GPT's zijn eindeloos. Een bekend voorbeeld is dat je een GPT maakt die de regels van een specifiek bordspel kent, zodat je die vragen kunt stellen en niet in het papieren boekje hoeft te zoeken.

Ook voor bedrijven is de technologie interessant, bijvoorbeeld door een GPT te maken die aan nieuwe werknemers vertelt welke persoon ze voor welke taak moeten hebben.

In de GPT Store zul je meer algemene chatbots vinden. Denk aan een schrijfcoach, receptenbak of een chatbot die advies geeft over hoe je het beste vlekken uit je was haalt. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.