© Samsung

Deze Samsung-televisie is transparant en werkt met de opvolger van OLED

Deze Samsung-televisie is transparant en werkt met de opvolger van OLED

8 januari - 12:03 Laatste update: 22:40

Deze nieuwe televisieschermen van Samsung doen iets bijzonders: je kunt er gewoon doorheen kijken.

Het is alsof je naar een stuk glas kijkt, totdat ineens in een hoek lichtgevende pixels verschijnen. De Zuid-Koreaanse fabrikant liet vandaag op gadgetbeurs CES meerdere transparante beeldschermen zien.

De displays gebruiken microled-technologie, wat de opvolger van oled moet worden. Omdat iedere pixel individueel licht produceert, is er geen algehele backlight nodig. Dat is waarschijnlijk ook wat dit transparante scherm mogelijk maakt. Omdat microled helderder is dan oled, is het beeld op de transparante schermen beter te zien.

Op de CES zijn drie tv’s met dit transparante scherm te zien. Twee daarvan zijn wat getint, wat het makkelijker moet maken om het daarop getoonde beeld goed te zien. De televisies moeten uiteindelijk aan consumenten worden verkocht, al is het nog onduidelijk wanneer dit ooit gebeurt.

Anderhalve ton

Techfabrikanten tonen op CES wel vaak gekke schermtechnologie. Een paar jaar terug had LG bijvoorbeeld een oprolbare telvisie, die met een druk van de knop in je soundbar verdwijnt. Leuk idee, maar je betaalt er ook 100.000 euro voor.

De transparante microled-tv van Samsung kan ook een prijzige worden. De schermtechnologie is nog experimenteel en daardoor vrij duur. Verwacht wordt dat de eerste tv’s met microled voor maar liefst 150.000 dollar over de toonbank gaan. Voor dit transparante model is nog geen prijs bekend, maar het zal geheid niet goedkoper worden.

Concurrent LG heeft vandaag ook een nieuwe transparante tv onthuld en die kun je wel binnenkort al kopen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.