©Viaplay

Viaplay maakt ommezwaai met nieuw 'goedkoper' aanbod

Viaplay maakt ommezwaai met nieuw 'goedkoper' aanbod

22 januari - 22:41

Nu Viaplay tijdelijk uit de financiële problemen is, zet de streamingdienst in op een langer verblijf in Nederland. Viaplay heeft daarom een nieuw abonnement gelanceerd.

Viaplay, de Zweedse streamingdienst die in Nederland onder meer de Formule 1 en de Premier League uitzendt, doet weer een opvallende zet. Sinds een tijdje was het niet meer mogelijk in Nederland om een jaarabonnement te nemen. Je kon bij Viaplay alleen een maandabonnement afsluiten. Abonnees van wie het jaarabonnement afliep, gingen over op het maandabonnement van 16 euro per maand. Maar nu komt de streamingdienst daar toch weer op terug: Viaplay biedt een nieuw jaarabonnement aan.

Viaplay-abonnees ontvingen volgens GPBlog massaal een e-mail met de mogelijkheid om een jaarabonnement te nemen. Zo'n abonnement voor 12 maanden kost 153,48 euro, oftewel maandelijks 12,79 euro. Het is daarmee een goedkopere optie voor wie langdurig Viaplay wil kijken. Opzeggen kan pas na die 12 maanden, terwijl dat bij een maandabonnement maandelijks mogelijk is.

F1 TV Pro is duurder geworden

De streamingdienst raakte na het einde van het Formule 1-seizoen veel abonnees kwijt. Concurrent F1 TV Pro verhoogde onlangs zijn prijzen en vraagt 95 euro voor een jaarabonnement, wat neerkomt op zo’n 8 euro per maand. Ondanks dat Viaplay eerder plannen had voor een nieuwe prijsverhoging, is daar voorlopig dus geen sprake van.

Viaplay, Canal+ of Ziggo

Met het nieuwe jaarabonnement verwacht Viaplay zelf in elk geval in 2025 nog in Nederland actief te zijn. De noodlijdende streamingdienst werd in december van de ondergang gered door een financiële injectie van onder meer het Franse Canal+. 

Eind dit jaar loopt het contract voor de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 af. Viaplay gaat opnieuw bieden op de F1-rechten. Mogelijk is Canal+ daarbij opvallend genoeg een van de concurrenten in de biedingsstrijd, net als Ziggo en Talpa.

Viaplay heeft ook de Nederlandse uitzendrechten van de Engelse Premier League in handen tot en met 2028 en die van de Duitse Bundesliga tot en met 2029.

Meer over Formule 1 streamen: Viaplay is voorlopig gered, maar niemand is blij.