© Philips

Deze draadloze koptelefoon van Philips hoef je nooit meer op te laden

Deze draadloze koptelefoon van Philips hoef je nooit meer op te laden

23 januari om 22:54

Philips heeft een nieuwe draadloze koptelefoon aangekondigd die nooit meer aan de oplader hoeft. De gadget beschikt namelijk over ingebouwde zonnecellen.

De eerste 'zonnekoptelefoon' van Philips, de A2619 on-ear GO, heeft aan de buitenkant zonnecellen die het apparaat zowel met rechtstreeks als indirect zonlicht opladen. Dat moet ervoor zorgen dat je een quasi ongelimiteerde batterijduur krijgt.

In de app van Philips zie je hoe snel de koptelefoon via de zonnecellen wordt opgeladen. Met een volle lading kan je volgens Philips 80 uur lang muziek afspelen. 

Duurzaamheid is het thema van de koptelefoon: de A2619 on-ear GO wordt geproduceerd met 35 procent gerecycled plastic. Ook de verpakking bestaat uit meer dan 90 procent uit gerecycled karton.

Gericht op sporters

De hoofdtelefoon is verder waterdicht en bestand tegen stof en zweet. Daarnaast zegt het bedrijf dat de bekleding op de oorschelpen ontworpen is met ademend materiaal, handig wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen of fietsen, of hem gebruikt tijdens fitness. De A2619 on-ear GO wordt dan ook in de markt gezet als hoofdtelefoon voor sporters. Wanneer de headset uitkomt en hoeveel hij kost, is nog niet bekendgemaakt.

Niet de eerste

Philips is niet het eerste merk met een hoofdtelefoon met ingebouwde zonnecellen. Daar kwamen eerder ook Adidas en Urbanista mee. Dat laatste merk komt trouwens ook met een bluetooth-speaker met zonnecellen

Volgens de site Expert Reviews, dat de zonne-oordopjes van Urbanista al eens testte, hoef je van het opladen van dit soort headsets binnenshuis niet al te veel te verwachten. De Urbanista Phoenix-oordoppen zouden met indirect zonlicht erg traag opladen. Of dat met deze Philips-koptelefoon beter zal zijn, is nog even afwachten.

Meer nieuws over gadgets, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.