©Viaplay

Viaplay stopt met eigen tv-kanaal bij Ziggo, KPN en Odido: 'Niet meer nodig'

Viaplay stopt met eigen tv-kanaal bij Ziggo, KPN en Odido: 'Niet meer nodig'

24 januari om 19:58
Laatste update: 2 februari om 10:03

Viaplay stopt komende maand met zijn lineaire tv-zender Viaplay Xtra bij de Nederlandse providers. Op het kanaal Viaplay Xtra konden abonnees kijken naar de uitzendingen van de Formule 1, maar dat is vanaf het nieuwe F1-seizoen niet meer mogelijk.

De Formule 1 is voortaan bij Viaplay alleen via streaming te bekijken en niet meer via de speciale tv-zender. Dat lineaire kanaal Viaplay Xtra gaat verdwijnen bij de Nederlandse providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon.

De speciale zender werd in 2022 opgezet om de drukte op het netwerk bij de providers door de komst van Viaplay te verlichten. In de eerste maanden kwamen er vooral van Viaplay-abonnees die via streaming keken klachten binnen over haperingen en storingen, terwijl het tv-kanaal over het algemeen wel goed werkte.

"Dit werd gedaan om de beschikbaarheid van de Formule 1-uitzending te garanderen. Dat is niet langer nodig en daarom wordt deze dienst nu beëindigd. Viaplay Xtra is nog tot 25 februari beschikbaar in Nederland", aldus Viaplay tegen TotaalTV. Het nieuwe Formule 1-seizoen start op 2 maart met de Grand Prix van Bahrain.

Ook gratis F1 TV Pro streamen

Viaplay denkt dat zijn eigen streamingplatform nu stabiel genoeg is om de grote vraag tijdens Formule 1-uitzendingen aan te kunnen. Bovendien kunnen Viaplay-abonnees voortaan ook gratis kijken naar de streams van F1 TV Pro, dat vanaf dit nieuwe seizoen door Viaplay aan zijn gebruikers kosteloos wordt aangeboden.

F1 TV Pro is de streamingdienst van de Formule 1-organisatie FOM en verhoogde onlangs de prijzen van de abonnementen. Met een jaarprijs van 95 euro is F1 TV Pro nog wel goedkoper dan Viaplay, dat voor zijn nieuwe jaarabonnement 153 euro vraagt.

Lees meer nieuws over streaming, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief