© Bright

Koorts? Je kunt de Pixel 8 Pro nu gebruiken als thermometer

Koorts? Je kunt de Pixel 8 Pro nu gebruiken als thermometer

25 januari - 12:18

Googles Pixel 8 Pro-telefoon kan voortaan aan je vertellen of je koorts hebt: na een update is de ingebouwde scanner te gebruiken om je lichaamstemperatuur te meten.

De Pixel 8 Pro had al een temperatuursensor, maar deze was nog niet officieel geschikt om koorts te meten. Je kon ermee zien of bijvoorbeeld een pan te heet is om vast te pakken, maar wanneer je hem op een voorhoofd richtte kreeg je daar alleen de oppervlaktetemperatuur van.

Met de update moet dat anders zijn: Google belooft dat je de lichaamstemperatuur krijgt als je hem op je hoofd richt, wat het een goed alternatief maakt voor de traditionele thermometer.

De temperatuursensor heeft even op zich laten wachten, wat vermoedelijk te maken heeft met de medische goedkeuring van de sensor: wil je een apparaat voor menselijke metingen gebruiken, dan moeten zorgwaakhonden deze functie eerst testen en goedkeuren.

Samsung-functies nu op je Pixel

Google voegt in de Pixel-update ook een reeks functies toe die Samsung recent in zijn nieuwe Galaxy-telefoons introduceerde. Zo kun je voortaan iets op je scherm omcirkelen om er in Google naar te zoeken, bijvoorbeeld om de winkel te vinden waar een bepaald merk schoenen wordt verkocht.

De Google Berichten-app gebruikt AI om te helpen je berichten te herschrijven, zodat je bijvoorbeeld een langdradig bericht bondiger kunt maken. Zo’n functie hebben de Galaxy-telefoons ook, al is hij daar te gebruiken in alle chatapps.

Overigens ook leuk: Google verkoopt vanaf vandaag zijn Pixel 8-reeks ook in het muntgroen.

Meer over Android en abonneer je gratis op de Bright Nieuwsbrief.

© Bright