© Vertigo Games

Nederlands bedrijf maakt VR-vervolg in geroemde gamereeks Metro

Nederlands bedrijf maakt VR-vervolg in geroemde gamereeks Metro

1 februari - 14:44 Laatste update: 14:44

De Nederlandse gamestudio Vertigo Games maakt een vervolg in de wereldberoemde Metro-franchise. Het nieuwe deel moet voor virtual reality verschijnen.

Het Rotterdamse Vertigo is een steeds grotere speler op de VR-gamesmarkt. Ze werden ooit groot met zombieshooter Arizona Sunshine en werkten daarna met meerdere bedrijven samen om grote franchises naar VR te brengen. Recent brachten ze bijvoorbeeld een remake uit van culthit The 7th Guest, een game die ooit de mogelijkheden van de CD-ROM moest demonstreren.

De Metro-games zijn gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky, die daarin een post-apocalytpisch Rusland na een nucleaire oorlog schetst. Overlevenden in Moskou zijn gevlucht naar de metrotunnels. Deze schrijver zal ook het verhaal pennen voor deze nieuwe game.

Door de touwtjes aan Vertigo te geven, sleutelt de originele maker van de Metro-games niet mee aan dit nieuwe deel. Wel zou er nauw worden samengewerkt met de uitgever.

Meta Quest, PSVR2 en Steam

Het nieuwe Metro Awakening moet voor zoveel mogelijk VR-headsets verschijnen: de Meta Quest 2 en 3, PlayStation VR 2 en SteamVR worden allemaal ondersteund. Over de nieuwe Apple Vision Pro is tot dusver niks gezegd.

De game staat gepland voor later dit jaar.

Lees meer over virtual reality en abonneer gratis op onze nieuwsbrief.