© Canoopsy

De opvolger van de iPad mini wordt niet wat je verwacht

De opvolger van de iPad mini wordt niet wat je verwacht

2 februari - 14:42

Apple zou op het moment druk werken aan een opvolger van de iPad mini, die totaal anders in elkaar steekt dan de huidige kleine tablet. Het nieuwe apparaat moet namelijk opvouwbaar worden.

Dat vertellen ingewijden aan het Koreaanse The Elec, dat de onderdelenmarkt nauw in de gaten houdt. Het nieuwe apparaat moet ergens tussen 2026 en 2027 op de markt.

Samsung en LG zouden in het afgelopen jaren proefversies van het benodigde scherm naar Apple hebben gestuurd, zodat de techreus daarmee kan experimenteren. Deze displays zijn tussen de 7 en 8 inch, wat doet vermoeden dat de tablet ook ongeveer zo groot wordt. Vooral Samsung zou actief bezig zijn met het scherm en lijkt de meest voor de hand liggende leverancier voor de nieuwe tablet.

Opvouwbare OLED

Het opvouwbare scherm moet oled-technologie gebruiken, waarbij hetzelfde productieproces zou worden dat al voor de schermen van de iPhone wordt gehanteerd.

Naast de opvouwtablet zou Apple ook werken aan een gewone iPad mini met een oled-scherm. Details daarover zijn schaars, maar het doet vermoeden dat die tablet tussen nu en 2026 eerst nog op de markt zal komen.

Lees meer over Apple en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.