©Unsplash

Microsoft gooit roer om met Xbox en presenteert nieuwe toekomstvisie

Microsoft gooit roer om met Xbox en presenteert nieuwe toekomstvisie

5 februari - 22:21 Laatste update: 6 februari - 08:32

Microsoft gaat waarschijnlijk meerdere games die nu nog exclusief voor de Xbox zijn ook uitbrengen op de PlayStation 5 en de Nintendo Switch. Omdat daar al veel geruchten over rondgaan, ziet de Xbox-maker zich gedwongen om volgende week openheid van zaken te geven over zijn 'toekomstvisie voor Xbox'. 

De afgelopen dagen lekte al uit dat Microsoft plannen heeft om zijn exclusieve Xbox-games voor het eerst te lanceren op de spelcomputers van de grote concurrenten Sony en Microsoft. Xbox-topman Phil Spencer heeft daar maandagavond op gereageerd. "We hebben volgende week een update-event gepland. We kijken ernaar uit om meer details met je te delen over onze visie op de toekomst van Xbox. Blijf kijken."

Indiana Jones en Starfield

Microsoft is volgens XboxEra van plan om Starfield, van zijn gamestudio Bethesda, uit te brengen op de PlayStation 5. De Xbox-games Hi-Fi Rush en Sea of Thieves komen volgens meerdere media naar de consoles van Nintendo en Sony. Microsoft zou daarnaast overwegen om zijn aankomende Indiana Jones-game ook uit te brengen op de PS5. 

De geruchten wekten de woede van sommige Xbox-fans. Zij klaagden op sociale media dat hun spelcomputer door deze stappen minder waard zou worden. Ook zeiden sommigen dat ze in de toekomst geen nieuwe Xbox meer gaan kopen. Hoog tijd dus voor Spencer om de nieuwe strategie van Xbox uit te leggen. 

Activision Blizzard

Vorige week bleek dat de overname van gamereus Activision Blizzard voor 69 miljard dollar een goede deal is voor Microsoft. Het zorgde voor een grote omzetgroei, waardoor gaming nu meer geld oplevert dan Windows.

Twee weken geleden schrapte Microsoft 1900 banen bij zijn gametak, waarvan een groot deel bij Activision.   

Lees meer nieuws over games en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.