© Apple

Pijnlijke blunder van Apple: nepversie van LastPass in de App Store toegelaten

Pijnlijke blunder van Apple: nepversie van LastPass in de App Store toegelaten

8 februari - 22:20 Laatste update: 9 februari - 00:56

Nu Apple binnenkort alternatieve App Stores moet toestaan op de iPhone, laat het bedrijf geen kans schieten om te zeggen hoeveel minder veilig iPhones daardoor zouden worden. Toch blijkt het ook niet altijd goed te gaan met de controle van apps in de officiële App Store.

Apple heeft namelijk een neppe wachtwoordmanager toegelaten in zijn App Store. De app probeert LastPass na te doen en verscheen gewoon in de Apple App Store met een net andere naam: LassPass Password Manager. Als je dus even niet oplette, gaf je al je belangrijke wachtwoorden weg aan een malafide appmaker. LastPass waarschuwt gebruikers dan ook voor deze app.

Duidelijk nep

Hoewel de app vijf sterren heeft, kunnen we zien dat er maar één review is. De echte app heeft er natuurlijk tienduizenden. Ook heeft de nepapp een andere ontwikkelaar: ene Parvati Patel, in plaats van LogMeIn, Inc. Het is dan ook de vraag hoe het kan dat deze app al sinds 21 januari in de App Store stond. 

Zo zag dat eruit in de App Store:

Veel te laat ingegrepen

Inmiddels is de app door Apple offline gehaald, maar het is wel heel bijzonder dat Apple pas actie ondernam nadat LastPass ontdekt had dat de app beschikbaar was op de App Store. Het team van LastPass heeft contact opgenomen met Apple en de bedrijven gaan samen onderzoeken waarom deze app door de 'strenge' controle van Apple is geglipt.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.