©Miloo

Deze e-bike is gemaakt van Nespresso-cupjes

Deze e-bike is gemaakt van Nespresso-cupjes

9 februari - 15:15 Laatste update: 23:53

De nieuwe elektrische mountainbike van het Zwitserse Miloo ruikt niet naar koffie, maar het aluminium frame is wel gemaakt van gerecyclede Nespresso-cupjes.

Normaal maakt Miloo het frame van zijn Xplorer Beast van carbon, maar voor een nieuwe versie van de e-bike is het bedrijf een samenwerking met Nespresso aangegaan. Nespresso levert aluminium voor het frame dat gemaakt is van gerecyclede cupjes. Het koffiebedrijf heeft een enorme recyclingfaciliteit in Zwitserland staan, waar Miloo ook gevestigd is.

Tegenover het Duitse E-Bike News vertelt Anna Bory, mede-oprichter van Miloo, dat het bedrijf meer milieuvriendelijke voertuigen wil maken om auto's mee te vervangen. De volgende stap was een fiets met een focus op de circulaire economie.

Maximale snelheid

De e-bike heeft een vermogen van 1000W en een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Er is een optie om de maximumsnelheid beperken tot 25 km/u om zo te voldoen aan de Europese richtlijnen.

Een prijs voor de nieuwe versie van de Xplorer Beast is nog niet bekend, maar de fiets moet nog komende lente vers gebrouwen uit de fabriek druppelen.

Lees meer over e-bikes of download de gratis Bright-app.