©Unsplash

Doet je Apple Watch ineens raar? Dit is er aan de hand

Doet je Apple Watch ineens raar? Dit is er aan de hand

12 februari - 20:40 Laatste update: 20:42

Hoewel kunstmatige algemene intelligentie (AGI) volgens experts nog ver weg is, doet een vreemd verschijnsel bij de Apple Watch vermoeden dat de smartwatch wel degelijk een eigen willetje heeft. Bij sommige gebruikers vertoont de Apple Watch namelijk ineens mysterieus gedrag.

De Apple Watch Series 9 en de Ultra 2 voert bij een deel van de gebruikers plots spontaan verschillende acties uit, van het starten van een telefoongesprek tot het weigeren van toegang. Het afwijkende gedrag, ook wel omschreven als 'spookaanrakingen', wordt Apple momenteel uitgebreid onderzocht.

Hoewel Apple nog geen officiële oplossing heeft, suggereert het bedrijf dat een gedwongen herstart het probleem kan verhelpen. Apple Watch-gebruikers die last hebben van dit probeem wordt geadviseerd om geduldig te zijn, omdat het bedrijf aan een permanente oplossing werkt.

De oorzaak

Hoewel de exacte oorzaak van de glitch nog niet is vastgesteld, kan het zowel om een hardware- als een softwarefout gaan. Apple heeft voorlopig nog geen details vrijgegeven over de omvang van het probleem, maar blijkbaar lijkt het urgent genoeg om het toch even te onderzoeken.

Verder adviseert Apple om je apparaat sowieso up-to-date te houden met de nieuwste versie van watchOS. Hoewel dit geen officiële oplossing is, hebben diverse gebruikers al gemeld dat dit inderdaad heeft geholpen.

Apple Watch resetten

Misschien wel de meest effectieve oplossing voor alle technische problemen: gewoon even opnieuw opstarten. Klinkt misschien suf, maar dat is precies wat Apple op dit moment aanbeveelt.

Je Apple Watch resetten kan door je 'digitale kroon' en de zijknop tegelijkertijd minstens 10 seconden ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt. Reparateurs wordt verzocht om getroffen modellen niet te repareren, maar klanten te adviseren om hun Apple Watch te herstarten.

Lees meer over Apple en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.