© Arrowhead

Helldivers 2 is de nieuwe verrassende hit onder gamers en breekt meteen een record

Helldivers 2 is de nieuwe verrassende hit onder gamers en breekt meteen een record

14 februari - 23:33 Laatste update: 23:44

Helldivers 2 werd vorige week gelanceerd voor de Playstation 5 en pc. In drie dagen tijd werd de game al meer dan een miljoen keer gedownload, een record voor een Playstation-release op het gameplatform Steam.

Helldivers 2 werd op 8 februari gelanceerd. Op 11 februari was de game al een miljoen keer verkocht. Dat meldde Johan Pilestedt, creatief directeur van de game. Ook het aantal actieve spelers breekt records. Zondag speelden 155.000 mensen Helldivers 2 tegelijkertijd op Steam.

Hoewel dit jaar een paar games zoals Enshrouded en Palworld meer gelijktijdige spelers kenden, is dit voor een Playstation-release op Steam wel een absoluut record. Op beide platforms samen werd zelfs een piek van 360.000 actieve spelers bereikt.

Super Earth

Helldivers is een co-op shooter zonder echte verhaalmodus. Als speler ben je een van vele soldaten die in naam van Super Earth talloze planeten in het heelal moeten veroveren door op gewelddadige manier 'democratie te verspreiden'. Alleen of samen met andere spelers kan je missies voltooien, waarbij je allerlei upgrades vrijspeelt die je leven makkelijker moeten maken.

Zoals bij veel nieuwe games is er ook een betaalde battle pass, waar je meer items mee kan vrijspelen, maar de belangrijkste kan je ook met de gratis pass krijgen. 

Crashes en kinderziektes

Hoewel de game enorm populair is, waren er tijdens de eerste dagen toch wat kinderziektes. Spelers meldden op Steam dat het spel regelmatig crashte en ook bij het vinden van co-opspelers waren er soms problemen. De studio achter Helldivers 2, Arrowhead Game Studios, kwam snel met oplossingen, waardoor de score van het spel intussen is gestegen naar 77 procent op Steam. 

Lees meer nieuws over games en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.