© Volkswagen

Volkswagen komt met ID.7 Tourer: eindelijk weer eens een elektrische stationwagon

Volkswagen komt met ID.7 Tourer: eindelijk weer eens een elektrische stationwagon

22 februari - 19:13 Laatste update: 19:22

Volkswagen komt met een nieuw elektrisch vlaggenschip: de ID.7 Tourer. Het is een flinke elektrische stationwagon.

Elektrische stationwagons zijn lastig te vinden. De Nio ET5 Touring, de Porsche Taycan Sport Turismo, de MG5, de Opel Astra Sports Tourer, de Peugeot 308 SW en dan zijn we er wel zo’n beetje. Dat komt door jou. Nou ja, door ons allemaal: we kopen namelijk vooral SUV’s. Bij het ontwikkelen van een nieuwe elektrische auto is het dan slim om voor dat model te kiezen in eerste instantie. Daar worden meer van verkocht én je kunt de accu’s makkelijker verstoppen in de hoogte.

Maar daardoor hebben we dus aanzienlijk minder keuze in modellen auto's en vooral de stationwagon is het kind van de rekening. Doodzonde, want een stationwagon biedt vaak meer praktische ruimte dan een SUV en verbruikt minder energie omdat hij minder lucht hoeft te verplaatsen. Hieperdepiep dus voor de Volkswagen ID.7 Tourer. Met 605 liter bagageruimte.

Onderin ligt een 86 kWh accu waarmee hij een officieel bereik van 685 kilometer moet kunnen halen. Bovendien laadt hij met 200 kW op.

Smart glass

Standaard krijg je keyless access, sfeerverlichting, een groot scherm met navigatie, climate control met drie verschillende zones, verwarmde voorstoelen en stuur. Als optie kun je een groot panoramadak kiezen met smart glass. Met een druk op de knop kun je het ondoorzichtig maken. De auto is nu te bestellen en vanaf de zomer te leveren. Je hoeft je niet druk te maken dat de accu hard achteruit gaat, Volkswagen levert 8 jaar garantie (of 160.000 kilometer) op de accu. 

Nieuw is verder de beschikbaarheid van een Wellness-app, zegt Volkswagen. "Met deze optie zijn verschillende functies aan te sturen via programma’s die het welzijn tijdens het rijden én tijdens pauzes ten goede komen." Wat die zin precies betekent is onduidelijk, maar ik hoop op massagestoelen met ingebouwde acupunctuur optie. Lees je mee Thomas Schäfer?

Volgende maand rijden we in onze Bright Duurtest de ID.7 in de sedanversie om vast te proeven, maar deze Tourer smaakt naar meer.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.