© Mercedes

Mercedes schroeft ambities met elektrische auto's terug: de overstap duurt langer

Mercedes schroeft ambities met elektrische auto's terug: de overstap duurt langer

22 februari - 20:26

Mercedes-Benz beloofde drie jaar geleden om in 2030 volledig over te stappen op elektrische auto’s. Daarbij zei het bedrijf dat dit alleen zou gebeuren als de markt het toeliet. Blijkbaar is dat niet zo, want Mercedes zet nu minder in op EV's.

Momenteel verwacht Mercedes namelijk dat in 2030 slechts de helft van zijn verkochte auto’s elektrisch zal zijn. Bovendien neemt de autofabrikant ook hybride-auto's mee in die genoemde vijftig procent. Mercedes zet dus duidelijk een stapje terug met zijn ambities op het gebied van elektrisch rijden.

Tegenvallende verkopen

De meest directe aanleiding voor dit nieuws lijkt de tegenvallende verkoop van Mercedes. De winst nam afgelopen kwartaal met maar liefst 21 procent af. Ook nam de omzet af met 7,4 procent in de Verenigde Staten en met 2,8 procent in Duitsland. In het hele afgelopen jaar was er in totaal overigens wel een 2,1 procent hogere omzet dan het jaar ervoor.

Maar zelfs de verwachte vijftig procent aan elektrische autoverkopen is nog lang niet bereikt. Van de verkochte auto’s in het 4e kwartaal van 2023 was slechts 21,8 procent elektrisch of hybride.

Hoewel er dus nog een lange weg te gaan is, heeft het bedrijf vorig jaar wel 61,3 procent meer elektrische auto’s verkocht ten opzichte van 2022. En Mercedes geeft niet op: de automaker denkt dat zijn volgende elektrische auto nog steeds een grote impact zal maken.

Lees meer nieuws over EV's en mis niets met onze nieuwe app.