© Unsplash

Google Chrome krijgt AI-functie die op elke webpagina werkt

Google Chrome krijgt AI-functie die op elke webpagina werkt

22 februari - 21:03 Laatste update: 23:01

Met een nieuwe functie in Chrome wordt AI nog meer in je browserervaring verwerkt. Je kunt de Google-chatbot Gemini, de concurrent voor ChatGPT en Microsoft Copilot, binnenkort in Chrome op elke webpagina en in alle tekstvakken gebruiken.

De nieuwe functie – die gebaseerd is op het Gemini-model van Google - kan je helpen om tekst te schrijven of om je geschreven tekst te verfijnen. Dat is natuurlijk op zich niets nieuws, want dat kunnen andere AI-chatbots ook. Toch is de verwachting dat de tool in Chrome een stuk gebruiksvriendelijker is.

Met een druk op de knop

Omdat de functie 'Help me write' helemaal in de Chrome-browser verwerkt zit, kan je namelijk met je rechtermuisknop klikken op ieder tekstvak om bij de AI-tool te komen. Daardoor zal je hem ook vaker gaan gebruiken voor minder belangrijke teksten, zoals de tekst bij je advertentie op Marktplaats. Of een review van dat leuke (of juist heel slechte) restaurantje waar je zojuist hebt gegeten.

Eerst alleen in het Engels

Dat we het hebben over 'Help me write' en niet 'schrijfhulp' of een andere Nederlandse benaming, is helaas geen toeval. Google brengt de functie namelijk voorlopig alleen in de Verenigde Staten uit en hij werkt alleen in het Engels. Ongetwijfeld zal de schrijfhulp op termijn ook naar Nederland komen, maar tot die tijd moet je het nog even met de alternatieven doen.

Lees meer over AI en mis niets met onze nieuwsbrief.