©VanMoof

VanMoof S5 en A5 maken zeer binnenkort een comeback: 'Ze worden beter dan ooit'

VanMoof S5 en A5 maken zeer binnenkort een comeback: 'Ze worden beter dan ooit'

25 februari - 10:00 Laatste update: 26 februari - 21:58

De nieuwe eigenaar van de Nederlandse e-bikefabrikant VanMoof heeft een mail uitgestuurd waarin het schrijft dat het heel binnenkort de e-bikes VanMoof S5 en A5 weer gaat verkopen. Het bedrijf belooft ook dat de elektrische fietsen 'beter dan ooit' worden.

VanMoof is in augustus overgenomen door de Britse stepjesfabrikant Lavoie. Het laat nu van zich horen door een mail te sturen naar mensen die eerder interesse hebben getoond in het merk of een VanMoof bezitten. Het vraagt hierin of mensen hun e-mailvoorkeuren willen updaten en dat mensen dan als eerste het VanMoof-nieuws ontvangen. Maar interessanter is wat het zegt over de S5 en de A5-fiets: “Zeer binnenkort brengen we de VanMoof S5 en A5 terug naar de straten. En het wordt beter dan ooit: verbeterde onderdelen, waaronder een aangepaste batterij van een marktleider, verbeterde software en kortere levertijden."

VanMoof S5 en A5

Het fietsenmerk werd overgenomen in september. VanMoof had voor die tijd een nogal turbulent bestaan, want de ebike-maker ging failliet, leverde geen gekochte fietsen meer uit en sloot zijn winkels. Hierdoor waren eigenaren van een VanMoof enige tijd in het ongewisse gelaten: immers konden ze niet zo makkelijk hun fiets laten repareren omdat VanMoof vrij specifieke onderdelen gebruikte. 

Nu komt VanMoof straks dus met twee vernieuwde fietsen, waardoor de verkoop weer kan worden opgestart en de elektrische tweewielers mogelijk weer vaker in het straatbeeld worden gezien. Al hangt dat vooral van de consument af en of deze vertrouwen heeft in de organisatie. En waarschijnlijk ook van de prijs: het is nog onbekend wat een vernieuwde VanMoof S5 of A5 gaat kosten.

Ook is het afwachten voor welke batterij er is gekozen en hoe kort de levertijd is. Aan de andere kant kennen andere e-bikemakers waaronder Stella ook soms flinke levertijden van maanden. Het is duidelijk dat er niet is stilgezeten met het heropstarten van VanMoof en het is nu afwachten wanneer er meer wordt onthuld over deze comeback.

Lees meer over VanMoof, of blijf op de hoogte via de gratis Bright Nieuwsbrief.