© Tenways

Deze nieuwe e-bike van Tenways lijkt wel een kindje van een VanMoof en Cowboy

Deze nieuwe e-bike van Tenways lijkt wel een kindje van een VanMoof en Cowboy

28 februari - 11:03 Laatste update: 19:27

De nieuwste e-bike van Tenways lijkt flink wat inspiratie te putten uit de fietsen van VanMoof en Cowboy - met onder andere een hip designframe en nauwe integratie met een app.

De Tenways CGO009 heeft een batterij die mooi in het frame verwerkt is, maar die tegelijkertijd ook makkelijk uit de fiets kan worden gehaald om elders op te laden. Drie lampjes op het stuur laten zien hoeveel accu en trapondersteuning je hebt, terwijl een boostknop je tijdelijk wat extra hulp kan geven.

Handig is ook een smartphone-bevestiging op de fiets, waarmee je de bijbehorende app tijdens het fietsen goed kunt bekijken. Deze toont bijvoorbeeld je huidige snelheid, de exacte range en je geplande route.

Een eigen motor van Tenways

De fabrikant belooft een bereik van 85 kilometer, al zal dat geheid afhangen van de hoeveelheid ingestelde ondersteuning. De 250 watt-motor heeft een 45 Nm-koppel en wordt door Tenways zelf gemaakt - het is dus nog even afwachten hoe deze presteert. De accu heeft een capaciteit van 374 Wh, minder dan bijvoorbeeld de 487 Wh in de VanMoof S5.

Tenways verkoopt de nieuwe fiets voor 2.399 euro, maar biedt bij de introductie een tijdelijke korting waardoor hij 2.299 euro kost. Hij is er in drie kleuren: zwart, lichtblauw en groen. In midden maart gaan de eerste modellen naar klanten.

Lees meer over Tenways en abonneer op onze nieuwsbrief.