©Unsplash

Deze nieuwe functies in Google Chrome helpen je met zoeken

Deze nieuwe functies in Google Chrome helpen je met zoeken

29 februari - 23:24

Google Chrome heeft nieuwe functies gekregen die je nuttigere zoeksuggesties moeten geven. Met de update wordt Chrome volgens Google handiger 'als je niet precies weet wat je zoekt'. Bovendien werkt het zoeken met de Chrome-app op smartphones voortaan ook soepel als je internet heel langzaam is.

Google heeft drie nieuwe functies voor Chrome aangekondigd, die vanaf vandaag beschikbaar zijn. Twee nieuwe functies werken alleen in de mobiele app van Chrome en de andere functie van de webbrowser werkt voorlopig alleen op computers.

De Chrome-app voor iOS en Android krijgt een nieuwe optimalisatietool voor de Google-zoekmachine. Zelfs als je een hele slechte internetverbinding hebt, kun je dan alsnog snel zoekresultaten krijgen. Google legt niet uit hoe dit precies werkt, maar zegt alleen dat de functie is te danken aan de 'verbeterde mogelijkheden' op smartphones. Hoe slecht je verbinding via 5G of wifi precies moet zijn, om deze functie te activeren, is niet precies duidelijk. Google belooft 'ook meer nuttige suggesties als je de incognitomodus gebruikt'.

Meer zoeksuggesties

Op de iPhone en Android krijg je op de Chrome-app voortaan ook meer afbeeldingen te zien bij de voorgestelde zoekopdrachten. Voorheen kwamen die plaatjes precies overeen met je zoekterm, maar voortaan worden afbeeldingen getoond op basis van 'bredere' zoekopdrachten.

Op de computer krijg je als Chrome-gebruiker ook nieuwe zoeksuggesties op basis van waar anderen recent naar hebben gezocht. Naast suggesties op basis van je recente zoekopdrachten verschijnen de extra suggesties in een tweede rijtje getiteld 'Mensen zoeken ook naar'.

Schrijfhulp en groeperen tabbladen

Google voert de laatste tijd opvallend veel vernieuwingen door in Chrome. Zo kwamen er onlangs al meerdere AI-functies bij, waaronder een op Google's AI-model Gemini gebaseerde tool die je op elke webpagina kan helpen met schrijven.

Daarnaast werd de nieuwe Tab Organizer toegevoegd, waarmee Chrome automatisch groepen van tabbladen voorstelt op basis van de tabs die je open hebt staan. 

Eerder deze week kreeg ook Google Maps een handige update.

Lees meer nieuws over Google en blijf op de hoogte met onze Bright-app.