©Pexels

Deze nieuwe functie van Google Maps toont je waar de ingang van een gebouw is

Deze nieuwe functie van Google Maps toont je waar de ingang van een gebouw is

4 maart - 23:07 Laatste update: 5 maart - 01:28

Voor wie wel eens meerdere rondjes om een gebouw heeft moeten rijden, terwijl je navigatiesysteem je er continu aan herinnert dat 'je er bent', heeft Google Maps binnenkort een oplossing. Met een nieuwe functie zie je makkelijker waar de ingang van een gebouw zich precies bevindt.

Een woning, die heb je meestal snel gevonden. Maar als je voor het eerst een groot complex bezoekt, zoals een ziekenhuis, dan is het handig als je navigatiesysteem je laat zien waar je precies naar binnen kunt. Dat scheelt weer tijd en moeite. Google Maps krijgt een nieuwe functie waarmee je als gebruiker gemakkelijker moet zien waar de ingang van een gebouw is.

De nieuwe functie van Google Maps is gespot door Android Police. De experimentele functie is voorlopig alleen beschikbaar voor bepaalde gebruikers van de Google Maps-app. Eindigt jouw versienummer van Google Maps op 11.17.0101? Gefeliciteerd, dan zou je de nieuwe functie al moeten kunnen gebruiken. Nog niet alle locaties hebben meteen deze functie. Het is ook nog niet duidelijk hoe Google de ingang precies bepaalt, mogelijk gebeurt dit deels op basis van camerabeelden van de Google Streetview-auto's. 

Hoe werkt het precies?

Je zou de ingang pas kunnen zien wanneer je voldoende bent ingezoomd op een gebouw. De ingangen worden vervolgens gemarkeerd met een witte cirkel met een toegangspictogram of een groene pijl.

Daarnaast krijgen geselecteerde gebouwen een rode markering, zodat je ze makkelijker kan onderscheiden van de rest van de omgeving.

Nog lang niet alle ingangen blijken juist te zijn, merkt Android Police op. Daarnaast zijn er ook nog veel locaties waar de ingangen niet verschijnen. Dit wordt in de toekomst ongetwijfeld verder aangevuld. Het is nog niet bekend wanneer deze functie naar alle Google Maps-gebruikers wordt uitgerold.  

Meer hulp bij navigeren

Onlangs lanceerde Google Maps al een functie bedoeld om 'beknopte aanwijzingen te bieden tijdens het navigeren'. De functie Overzichtelijke Routes moet ook helpen bij het navigeren, en blijft zichtbaar als het scherm van je iPhone of Android-telefoon vergrendeld is.   

Lees meer over Google Maps, en blijf op de hoogte met onze app.