Nothing onthult deze wel heel betaalbare designtelefoon

©Nothing

Nothing onthult deze wel heel betaalbare designtelefoon
5 maart om 14:21

De grootste smaakmaker op de markt voor Android-telefoons blijft Nothing. De telefoons zijn eigenzinnig en waren voor de sub-premium al scherp geprijsd. Nu is er een nog betaalbaardere middenklasser.

De Nothing Phone 2a is eindelijk volledig onthuld, en met vanaf-prijs van 329 euro is 'ie bepaald niet duur. Het scherm is de blikvanger van het toestel, met 6,7 inch amoled, 1084 x 2412 pixels, 120Hz. Er zit ook een hele grote 5000 mAH-batterij in, die je met een hele nette 45W binnen het uur helemaal kan opladen.

De camera's dan: achterop twee keer 50 megapixels, hoofdcamera en ultragroothoeklens. De selfiecamera heeft 32 megapixels. De hoofdcamera heeft optische beeldstabilisatie, best uitzonderlijk voor een telefoon in deze prijsklasse. In tegenstelling tot de duurdere Nothing Phones, draait deze 2a niet op een Snapdragon-chip, maar op de Mediatek Dimensity 7200 Pro. Die versie zou zo'n 10 procent efficiënter moeten zijn dan de normale 7200, die zit in toestellen als de Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Volgens Nothing scoort de chip in sommige tests beter dan de Snapdragon 7s Gen 2.

Design blijft onderscheidend

Net als bij alles van Nothing is bij de Phone 2a ook het design weer de opvallende factor. Ook dot toestel heeft weer een bijzondere achterkant die een deel van het binnenwerk laat zien. En ook hier zit rondom de camera de 'Glyph Interface': lichtstrookjes die je kan laten oplichten als notificatie, of gewoon om meer licht te krijgen bij het maken van foto's en video's. De lampjes zijn wel kleiner en het zijn er minder dan op de duurdere Nothing Phones; verschil moet er zijn.

De Nothing Phone 2a komt met Android 14, met een heel duidelijk Nothing-sausje, en krijgt nog de volgende drie grote Android-versies, en daarna nog een jaar veiligheidsupdates. Dat is gemiddeld: Samsung belooft langer updates, veel concurrenten zitten zeker in deze prijsklasse nog tussen op 2 á 3 nieuwe Android-versies na verschijnen. Verder is de telefoon IP54-spatwaterdicht, zit er NFC op het toestel en zit de vingerscanner onder het scherm.

De Nothing Phone 2a is er in zwart, wit en 'milk'. De versie met 8GB RAM en 128GB opslag kost 349 euro, met 12GB RAM en 256GB opslag kost 'ie 379 euro. De telefoon wordt vanaf volgende week geleverd.

Meer smartphone en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.