©Netflix

Ondanks 32 nominaties, winnen streamingdiensten maar 1 Oscar

Ondanks 32 nominaties, winnen streamingdiensten maar 1 Oscar

11 maart om 09:22

Hoewel Netflix en Apple TV+ bij elkaar goed waren voor 32 nominaties tijdens de Oscars, gingen de streamingdiensten maar met 1 gouden beeldje naar huis. 

Door de vele nominaties leek de Oscars-uitreiking dit jaar uit te monden in een strijd tussen Netflix en Apple TV+. In de praktijk blijken deze streamingdiensten de grote verliezers.

De film Killers of the Flower Moon van Apple was 10 keer genomineerd en Maestro van Netflix had 7 nominaties, maar het was enkel korte Netflix-film The Wonderful Story of Henry Sugar van Wes Anderson die er zondagavond met een beeldje vandoor ging.

Oppenheimer grote winnaar

De grote winnaar van de avond was Oppenheimer, met 7 Oscars. De film over het ontwikkelen van de eerste atoombom won onder andere in de categorieën beste film, beste regisseur en beste acteur. Robert Downey Jr. won zijn allereerste Oscar voor beste mannelijke bijrol in Oppenheimer.

Ook is het voor het eerst dat een Godzilla-film een Oscar heeft gewonnen. De film Godzilla Minus One verdiende het gouden beeldje voor de beste visuele effecten. Studio Ghibli-film The Boy and the Heron won voor beste animatiefilm.

Hier stream je de winnaars

Grote winnaar Oppenheimer is vanaf 21 maart op SkyShowtime te zien. De film American Fiction won de prijs voor beste aangepast scenario en kun je streamen op Prime Video. Barbie, die alleen de Oscar voor het liedje What Was I Made For? van Billie Eilish won, staat op HBO Max. De verliezers zijn ook te streamen.