©Biktrix

Voor 1 miljoen dollar aan e-bikes gestolen: fabrikant vraagt om hulp

Voor 1 miljoen dollar aan e-bikes gestolen: fabrikant vraagt om hulp

25 maart - 11:28

E-bike-fabrikant Biktrix vraagt mensen om hulp, nadat er voor 1 miljoen dollar aan e-bikes is gestolen. "Deze fietsen zijn makkelijk te herkennen."

Biktrix deelt in een video beelden van de diefstal, waarop te zien is hoe de dieven er in Canada met een volledige container vol met e-bikes vandoor gaan.

De container zat vol met de nieuwe Juggernaut FS Step-True, een prototype waar Bitrix naar eigen zeggen twee jaar aan heeft gewerkt. Vervolgens duurde het nog zes maanden tot de fietsen uit de fabriek rolden, maar kostte het maar enkele minuten om ze te stelen.

Bel de politie

Bitrix vraagt zijn gemeenschap aan e-bike-liefhebbers om op te letten. "Deze fietsen zijn uniek en makkelijk te herkennen. Als je zo'n fiets op straat ziet, neem dan contact op met ons of de politie."

De fabrikant vertelt hoe de politie in Canada de camerabeelden van het verkeer niet kan bekijken, zonder dat er sprake is van een ernstiger misdrijf. "Dat is heel anders dan in andere landen zou gebeuren, waar diefstal en misdaad veel serieuzer worden behandeld." Bitrix zegt geen hoge verwachtingen te hebben dat de politie de fietsen weer terugvindt.

Lees meer over e-bikes, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.