Tuut-tuut! Nieuw seizoen Bright op Banden van start

Tuut-tuut! Nieuw seizoen Bright op Banden van start

12 april om 14:35
Laatste update: 12 april om 15:06

Onze bandenbijters David, Rutger en Bram verkennen in zes afleveringen de voertuigen van de 21e eeuw.

Bij Bright zijn we vol van vernieuwing in het algemeen maar van vernieuwend vervoer in het bijzonder. We zijn daarom blij dat we een nieuw seizoen van Bright op Banden kunnen aankondigen.

In het programma verkennen David, Rutger en Bram de nieuwste stekkerauto's, e-bikes en andere elektrische voertuigen. Zolang er maar een accu in zit en het minstens één band heeft.

Want wat gebeurt er veel rond vervoer. EV's veroveren de snelwegen, Nederland is Europees koploper laadpalen, e-bikes zijn de schaamte voorbij en onze steden schreeuwen om slimme oplossingen.

Het tweede seizoen wordt mede mogelijk gemaakt door Jeep en Peugeot. Zij schitteren in het programma als buddy van de show met respectievelijk de full electric Jeep Avenger, auto van het jaar in 2023, en de Peugeot E-3008, misschien wel de belangrijkste auto die dit jaar in Europa verschijnt.

Drie bekende gezichten

David Lemereis is de bekendste e-bike-journalist van Nederland en test al 15 jaar allerlei tech voor Bright. In zijn vrije tijd zit hij het liefst op een enduromotor off-road in de natuur.

EV-angelist Rutger Middendorp test al ruim tien jaar vernieuwende auto's voor Bright. De mensen in zijn dorp waren eerst verbaasd, toen jaloers maar weten inmiddels waarom er elke maand een nieuwe bolide voor zijn deur staat.

Bram van Dijk heeft in de afgelopen vijf jaar voor Bright op vrijwel elk denkbaar vreemd voertuig gereden, waaronder monowheels, hoverboards en heel veel elektrische stepjes. Hij kan niet wachten tot ze in Nederland legaal de weg op mogen.

Het nieuwe seizoen van Bright op Banden is vanaf 12 april te zien op Bright.nl en op YouTube. De eerste aflevering staat online.