Nothing komt met nieuwe in-ear oordoppen mét ChatGPT

©Nothing

Nothing komt met nieuwe in-ear oordoppen mét ChatGPT
18 april om 15:15
Laatste update: 18 april om 19:53

Nothing is het gadgetmerk van Carl Pei en die kennen we weer als mede-oprichter van OnePlus. De producten van Nothing vallen op door het aparte design en vooral op het gebied van marketing is het erg sterk. Vandaag presenteren ze twee nieuwe in-ear oordoppen.

Nothing neemt zijn community serieus, daarom worden er regelmatig nieuwe producten aangekondigd in de Community Update video. Ook deze keer was dat het geval en presenteerde Nothing de Ear en de Ear (a).

Het zal de volgers van het merk gelijk opvallen, de benaming is anders. De nummers zijn verdwenen en daarom geen Nothing Ear (3) maar gewoon Nothing Ear en Nothing Ear (a).

Nothing Ear

De Nothing Ear is een verfijning van de Nothing (Ear (2) die iets meer dan een jaar geleden op de markt kwamen. Dit nieuwe product is ,volgens, het persbericht gemaakt voor audiofielen en dat is nogal een statement. Om dit waar te maken heeft de Nothing Ear het tot nu toe meest gevanceerde driver systeem van het merk in de in-ears gebruikt. De 11 mm grote dynamische driver gemaakt van premium materialen moet het geluid zo authentiek mogelijk doorgeven.

Het instellen van de in-ears en finetunen van het geluid vindt wederom plaats in de Nothing X app. Daar onderga je een 'gehoortest' om het beste audioprofiel voor je te maken. De Active Noise Cancellation is verbeterd ten opzichte van de Nothing Ear (2) en kan wederom horen of er lekkage van geluid is en daarop de mate van ANC bijstellen.

Een punt van kritiek bij de Ear (2) was de accuduur, die was niet goed genoeg. Doordat er een andere driver gebruikt wordt is er meer ruimte voor een accu en daarom gaat de Nothing Ear 25% langer mee. Tot 40,5 uur in combinatie met de case die je ook nog eens draadloos kan laden.

Verder is het voeren van telefoongesprekken verbeterd en heb je minder last van windgeruis.Wat betreft de bediening is wederom geen touchpanel of een knop, maar moet je knijpen in het ‘stokje’. Wat mij betreft de beste manier om oortjes te bedienen.

De Nothing Ear kost 149 euro.

Nothing Ear (a), alleen in banaangeel

Net als  de Phone (2a) is de Nothing Ear (a) een goedkopere versie van de Nothing Ear. Volgens het persbericht gemaakt voor liefhebbers van muziek, maar dat geldt natuurlijk voor 99 procent van de gebruikers. 

Het frisse design van de Ear (a) is iets anders dan de grote broer of zus, maar het transparante is gebleven. Waar je niet omheen kan is de banaangele kleur en dat is voor het eerst dat Nothing een andere kleur dan zwart en wit.

Deze headset is ook voorzien van ANC en gaat 42,5 uur mee wanneer je met een volle case vertrekt. Je kunt niet draadloos laden en over het algemeen zijn de specs iets minder dan die van de Nothing Ear.

ChatGPT-integratie  

Wanneer je ook een Nothing Phone gebruikt met de laatste versie van het Nothing OS en je hebt de ChatGPT app geinstalleerd, dan kun je deze dienst met je oortjes bedienen. Door het stokje samen te knijpen kun je ChatGPT raadplegen om de vragen des levens te beantwoorden of om naar een lekker recept met rabarber te vragen. Volgens Nothing kan dit nog niet met een telefoon van een ander merk.

De Nothing Ear (a) kost 99 euro. Beide producten zijn te koop op nothing.tech.

Lees meer nieuws over oordoppen en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.