Getest: draadloos opladen is slechter voor iPhone-batterij dan bedraad laden

© Unsplash

Getest: draadloos opladen is slechter voor iPhone-batterij dan bedraad laden
18 april om 22:16
Laatste update: 18 april om 23:19

De reparatie-experts van iFixit hebben een oplaadtest gedaan met verschillende draadloze opladers. De resultaten tonen dat draadloos opladen leidt tot een snellere slijtage van de accu in de iPhone.

Bij het opladen van de iPhone de temperatuur van de iPhone-batterij veel hoger als er een draadloze oplader gebruikt werd, meldt iFixit. Bedraad laden zorgt voor temperatuur van niet meer dan 30 graden Celsius. Maar bij draadloos opladen lag de temperatuur van de accu wel 5 tot 15 graden hoger. Dat is niet goed voor de accu en leidt tot snellere slijtage.

Minder efficiënt

Daarnaast verbruiken de draadloze opladers meer energie, omdat ze de batterij minder efficiënt opladen. Bovendien gebruiken de laders meer stroom dan de bedrade varianten als ze niet aangesloten zijn op een apparaat, maar wel in een stopcontact zitten.

Apple-oplader scoort het beste

Als je toch draadloos wil opladen, dan koop je het beste een lader van Apple zelf. Die blijkt namelijk het efficiëntst van alle geteste laders. Een draadloze lader van Tesla presenteerde het slechtste.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.